Connect with us

#K.SEDIH

anak dtemui l3mas,Omar adalah krban ke-1 Banj1r di Kedah – “satu2nya anakku dh h1lang,siapa lagi yang dpt sy cvrhkn kasih syng saya”

Published

on

anak dtemui l3mas,Omar adalah krban ke-1 Banj1r di Kedah – “satu2nya anakku dh h1lang,siapa lagi yang dpt sy cvrhkn kasih syng saya”

LeIaki yang h1Iang ketika memu.kat ikan di swah berhampiran sungai di Kampung Kunluang yang dipenuhi air aklbat bnjir semalam ditemukan I3mas hari ini.Pen0long P3ngarah Bahagian 0perasi Keb0mbaan dan Peny3Iamat, Jabatan B0mba dan Peny3Iamat Malaysia (JBPM) Kedah, Mohamadul Ehsan Mohd Zain berkata, j@sad Omar Ismail, 22, ditemukan pada jam 9.20 pagi tadi oleh anggo.ta Pasvkan Peny3lamat Di Air (PPDA) JBPM Kedah.

Beliau berkata, myat ditemukan ketika anggo.ta PPDA melakukan penca.rian di permukaan air di sekitar kawasan mngsa diIaporkan terjtuh.Beliau berkata, myat dis3rahkan kepada p0Iis dan dihantar ke Hspital Jitra untuk t1ndakan lanjut.

“Ini adalah k0rban pertama bnjir sejak ben.cana ini m3landa Kedah,” katanya.

Tvrut membntu dalam 0perasi itu, Angk.atan Perta.hanan Awam Malaysia (APM) dan P0Iis Diraja Malaysia (PDRM).Harian M3tro semalam meIap0rkan seorang lelaki dikhu.atiri I3mas seIepas terjtuh di sawah yang dipenuhi air bnjir ketika memu.kat ikan.

Kira2 jam 3 petang semalam, mngsa dikatakan bersama bapa mentuanya memu.kat ikan di lokasi k3jadian sebeIum dia dihnyutkan arus menghaIa ke kawasan sawah bers3beIahan sungai berk3naan.

Berikutan itu, 0perasi menca.ri dan menyeIamat ($AR) mngsa dilakukan sejurus p1hak b0mba menerima panggilan berhubung k3jadian itu.Salam tkziah. Semoga isteri dan keluarga arwh tabah dengan uj1an ini. Semoga Allahyrham 0mar ditempatkn dikalangan para s0lihin. Al-fatihah.

Dapatkan info2 terkini di Sumbermaklumat,terima kasih.

Sumber:HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!