Connect with us

#K.SEDIH

kisah adik mnggal buat ramai yg sedih,tapi tak smpai 2hari dengar berit4 ini,datuknya pula menggal dvnia,lvahan hat1 seorang keluarga yg ;mal4ng; buat kita semua terpikir akan kepent1ngan orang trsayang

Published

on

kisah adik mnggal buat ramai yg sedih,tapi tak smpai 2hari dengar berit4 ini,datuknya pula menggal dvnia,lvahan hat1 seorang keluarga yg ;mal4ng; buat kita semua terpikir akan kepent1ngan orang trsayang

.“kHil4ngan dua orang tersayang dalam masa yang sangat singk4t sememangnya sesuatu yang menyed1hkan, namun terpksa menerima hak1katnya walaupun ber.at untuknya,” kata Mahani Hamid.Mahani, 68, adalah nenek kepada Nur Alisha Safiya Mohd Azlin, 7, murid Tahun Satu yang mninggaI dunia seIepas diInggar van sek0lah dinaikinya di Taman Dahlia, Bandar Baru SaIaak Tinggi pada Jumaat.

Pagi tadi, suaminya, Saad Hashim,70, yang mengh1dap kenc1ng manis sejak 10 tahun lalu mninggaI dvnia pada 4 pagi di kediamanya di Felda Keratong 5.Berkongsi perasaannya, Mahani berkata, ber.at untuknya menerima pemerg1an suami dan cucu tercinta dan dia menga.kui hiIang tempat menga.du walaupun masih mempunyai lima anak dan cucu.

Semalam, saya menz1arahi cucu yang mninggaI dvnia aklbat kemIangan di Ianggr van sek0lah dan hari ini suami pula mninggaIkan kami buat seIama-Iamanya.

“Saya smpat men4tap wajah cucu sebelum disembhyangkan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya,namun tk dapat meng1ringi jnazah ke perkub.uran kerana teringatkan suami dan ketika itu sudah malam dan mahu terus pulang ke kampung.

“Kini tinggaI kenngan dan hanya anak, menntu dan cucu saja yang menjadi tempat saya menga.du nasib,” katanya.Jnazah Saad akan dikeb.umikan hari ini di T4nah Perkburan Islam Keratong 4 dan 5 Bandar Tun Razak.Sementara itu, anak keempat Mahani, Anom Suhana, 40, berkata semalam dia bersama keluarga menziarahi keluarga abangnya di Sepang.

Katanya,selepas menz1arahi jnazah Alisha sepatutnya mereka terus pulang ke Paslr Gudang, namun ibu beriya-iya mengajak mereka pulang ke kampung.Katanya, mereka bert0lak dari Putrajaya pada 8.30 malam bersama ibu diringi sebuah kereta lain dinaiki kakaknya bersama keluarga dan tiba di kampung kira2 tiga jam kemudian.

“Ketika sampai di kampung arwh ayah kelihatan seperti biasa, manakala pada 4 pagi ibu memaklumkan ayah sudah mninggaI dunia.”

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!