Connect with us

#SEMASA

D0akan kesembvhan buat Ebby Yus,Dalam perjalanan jalani Umr4h namun kini ditah4n di H0spital Maldivez,Ramai yng kian B1mbang dngan Keadaan dia

Published

on

D0akan kesembvhan buat Ebby Yus,Dalam perjalanan jalani Umr4h namun kini ditah4n di H0spital Maldivez,Ramai yng kian B1mbang dngan Keadaan dia

Pelakon dan pelawak Ebby Yus berkongsi pengalaman cem4s apabila meng4lami ser4ngan j4ntung akibat terkejut apabila pes4wat dinaikinya berg3gar ketika dalam perjalanan ke Makkah pada 16 Oktober lalu.Ebby berkata, disebabkan itu dia terpksa ditah4n di sebuah h0spital di Maldives hingga terlepas peluang untuk mengikuti romb0ngan seperti dijadualkan.

“Sebaik sedarkan diri 10 minit kemudian, saya lihat sudah ada beberapa orang di sisi saya. Waktu itu, anak kapal juga membuat pengumuman jika ada d0ktor atau jurur4wat yang boleh berikan bantuan.

“Mujurlah ada seorang jurur4wat dari Malaysia yang bek3rja di Riyadh, Arab Saudi dan dia tolong berikan raw4tan awal kepada saya.

Tiba saja di Lap4ngan T3rbang Maldives, d0ktor di sana beritahu saya perlu dibawa ke h0spital dan tk boleh teruskan perjalanan,” katanya.Menvrut Ebby, dia sepatutnya perlu ditah4n di h0spital untuk beberapa hari, namun disebabkan k0s yang terlalu tinggi dia minta kebenaran untuk keluar awal.

“Saya hanya ditahan satu hari saja, kemudian saya ke lapangan terbang untuk membeli tiket ke Makkah tapi malangnya tiket tiada hingga kami terpaksa bermalam di Maldives selama empat hari.

“Apa yang menyedihkan saya tidak berpeluang ke Madinah sebab romb0ngan sudah ke Makkah pada hari kelima. Jadi, saya dan Ustaz Ashraf pun beli tiket terus ke Makkah.

“Saya anggap apa yang berlaku ini adalah satu ujian. Sepanjang berada di Makkah selama enam hari saya juga terpksa menggunakan kerusi roda ketika melakukan tawaf,

Kerana masih belum kuat sepenuhnya. Saya bersyvkur kerana semuanya dipermudahkan walaupun perjalanan umrah kali kedua ini lebih memberi uj1an,” katanya.Ebby sebelum ini mend3dahkan dia meng4lami peny4kit g4strik kr0nik selain lem4h j4tung dan buah p.inggang yang menyebabkan tk boleh terlalu aktif bek3rja dan perlu ber3hat.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat terima kasih.

Sumber:HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!