Connect with us

#K.SEDIH

‘jasa seorng fr0ntl1ner’ – Mninggal ktika jalani tvgasan rvtin,arwh mngkin let1h jalani tug4s mngmbil pesak2t cov19,itulh sebb beliau dis3rang pnykit jantvng pad masa itu

Published

on

‘jasa seorng fr0ntl1ner’ – Mninggal ktika jalani tvgasan rvtin,arwh mngkin let1h jalani tug4s mngmbil pesak2t cov19,itulh sebb beliau dis3rang pnykit jantvng pad masa itu

Seorang pem4ndu Ambvlans Kl1nik Kesih4tan Tronoh men1nggal dvnia selepas pengs4n semasa sedang menjalankan tvgas rutin hariannya.Mngsa Ahmad Zabri Sulaiman,54, yang bertvgas sebagai pemandu Ambvlans dikl1nik kes1hatan tersebut dijatuh p3ngsan dan diberi raw4tan di Hosp1tal setelah mengalami ser4ngan j4ntung.

Arw4h ada peny4kit @sthma mungkin kep3natan dalam menjalankan tvgas mengambil pes4kit C0V19 dan ketika itulah beliau diser4ng sakit J4ntung.Dia terjatuh di tempat cuci Kenderaan C0V19 dan di masukkan ke ICV dengan sokongan mesin bantuan pernafasan selama 3 Hari ketika itu juga Uj1an C0V19 dibuat keatasnya dibuat dan keputvsan n3gatif.

Ketika itu lah dari hari kehari kesih4tan semakin mer0sot dan mengh3mbus n4fas terakhir di H0spital, berakhir sudah tugasnya didunia shingga akh1r h4yat bertugas sebagai fr0ntl1ners tambahan dalam k3s pend3mik yang hari ke hari belum dilihat lagi pengurangannya. Jen4zah Ahmad Zabri dikebvmikan di T4nah Perkubvran Islam Tg Rambutan, semoga r0hnya tenang disana dan keluarganya tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arw4h mudah permergiannya.

Mungkin ak1bat terlalu letih semasa berk3rja. Salam Tkziah kepada seisi keluarga. Semoga roh Allahyrham dicucuri rahmat syvrga indah untukmu.Innalillahwainnalillahirajiun, Jangan lup4kan jasa fr0ntliner kita.Al-fatihah.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:VIRALPERAK

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!