Connect with us

#SEMASA

“15 minit tnpa hnti pnuh esak4n tngisan,kmi skluarga trk3du dngar suara dia” – arw4h dh mnggl lbih 7 thun,syahir dh mnta izin lg nk pnggil mama ayah slpas buat video call seiras muka arw4h

Published

on

“15 minit tnpa hnti pnuh esak4n tngisan,kmi skluarga trk3du dngar suara dia” – arw4h dh mnggl lbih 7 thun,syahir dh mnta izin lg nk pnggil mama ayah slpas buat video call seiras muka arw4h

Demikian kata Norizh Zaidi ketika bercerita mengenai perbualan keluarganya dengan b3kas tekong sepak takraw kebangsaan, Mohammad Syahir Mohd Rosdi, menerusi panggilan video (video call) pada petang Jumaat.Kisah Norizh yang berhasrat mahu mempertemukan keluarganya dengan Mohammad Syahir kerana atlet itu mempunyai wajah se1ras dengan arw4h abangnya, Muhammad Idiaz Zaidi, menjadi tular di media sosial selepas dia memuat naik video di TikTok.

Dengan bantuan kuasa v1ral, kisah Norizh mendapat perh4tian Mohammad Syahir lantas dia meluangkan masanya untuk menghvbungi keluarga wanita berk3naan.Bercerita dengan mStar, Norizh berkata panggilan video menerusi apl1kasi Wh4tsapp dan sesi ‘live’ di Instagram itu berlangsung kira-kira 40 minit dengan disertai oleh seluruh ahli keluarganya.

“Semua yang ada terk3du apabila pertama kali dengar suara Abang Syahir. Iyalah, rindu sangat selepas dah tujuh tahun tk jumpa arw4h abang. Suara mereka seakan sama tapi Abang Syahir ada loghat utara sebab dia berasal dari sana.

“Bukan saja ibu, tapi makcik saya yang rapat dengan arw4h abang pun s3bak dan men4ngis bila dengar suara Abang Syahir. Boleh kata 15 minit pertama, penuh dengan esak tangis.

Norizh akh1rnya bertemu dengan ‘kembar’ arw4h abangnya yang men1nggal dvnia tujuh tahun lalu

“Men4ngis sebab rindu dan terharu. Ibu banyak bercerita pasal arw4h, kenalkan adik-adik saya kepada Abang Syahir. Ibu suruh Abang Syahir panggilnya dengan panggilan Mama Ida, tapi dia tanya, ‘nak panggil mama boleh?’. Lagilah ibu terharu.

“Ayah saya pun dia minta nak panggil ‘ayah’. Abang Syahir kata bila tengok ayah, dia teringat kepada arw4h bapanya yang sudah men1nggal dvnia,” kata wanita berusia 24 tahun ini.

Hubvngan Norizh dengan arw4h abangnya begitu dekat kerana hanya berbeza setahun

“Alhamdulillah, lepas juga h4jat nak buat ibu gembira. Selepas letak panggilan tu, ibu kata happy sangat sebab dapat bercakap dengan Abang Syahir.

“Manag3r Abang Syahir kata dia akan atvrkan satu pertemuan pula nanti, InsyaAllah. Tapi tk tahu bila lagi. Dapat buat videocall ni pun dah seronok.

“Terima kasih Abang Syahir sebab lvangkan masa hubvngi keluarga kami,” katanya lagi.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!