Connect with us

#KEMALANGAN

abang hnya mmpu tngo adik trb4kar,cerita seb3nar buat ramai sed1h – “sy hnya dpt tngo arw4h trbak4r,y tk dpt buat apa2,maafkan sy azizi”

Published

on

abang hnya mmpu tngo adik trb4kar,cerita seb3nar buat ramai sed1h – “sy hnya dpt tngo arw4h trbak4r,y tk dpt buat apa2,maafkan sy azizi”

“Ivluh hati saya apabila hanya mampu melihat kereta adik terba.kar tetapi g4gaI menyeI4matkannya memandangkan ap1 sangat ma.rak,” kata Mohd Jasmani Jaafar, 50.Mohd Jasmani adalah abang kepada Mohd Azizi, 37, yang ditemui rntung selepas kereta dipandunya terba.kar di Jalan Kuala Terengganu-Kuala Be.rang berhampiran Kampung Wakaf Beruas di sini semalam.

Bukan itu sahaja, Mohd Jasmani sekali lagi diuj1 apabila bapa mereka, Jaafar Abdullah, 76, turut menghmbuskan nfas terakhlr di rumah mereka di Kampung Wakaf Mempelam di sini, pada 5.30 pagi hari ini.

Menceritakan semula kej4dian, Mohd Jasmani berkata, dia bersama arwh adiknya ke Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu kira-kira 2 petang semalam untuk membawa bapa mereka pulang.Menvrutnya, mereka kemudian dalam perjalanan pulang ke rumah dengan dia menaiki ambvIans bersama Jaafar, manakala arwh Mohd Azizi mengek0ri daripada beIakang dengan memandu Perodua Alza.

“Adik suruh saya naik ambvIans dengan ayah dan dia pula akan ikut dari belakang sambil bawa t0ng g.as 0ksigen. Namun ketika dalam perjalanan, saya nampak kereta adik terba.kar sebelum dia memberhent1kan kereta di tepi jalan.

“Melihat keadaan itu, saya meminta pemandu memberhntikan ambvIans dan segera ke arahnya untuk seIam4tkan adik tetapi orang ramai yang berada di tempat kej4dian memeg.ang saya dan meminta saya bers4bar.

“Ketika itu, saya nampak adik cuba keIuar daripada tlngkap namun g4gaI dan memang sbak lihat keadaannya yang cuba menyeIamatkan dirinya,” kata anak sulung daripada tujuh beradik.

Tambah Mohd Jasmani, arwh bapanya juga pergi menghdap IIahi tnpa mengetahui adiknya terk0rban dalam kebak.aran itu.

“Arwh ayah memang tldak tahu adik sudah tlada kerana keadaannya juga memang Iemah dan kami sendiri juga tldak tergmak memaklumkan kejadian menlmpa adik,” katanya.

Sementara itu, ibu Mohd Azizi, Zabidah Dagang, 67, berkata, dia reda dengan pemerg1an dua insan tersayang dalam temp0h tldak sampai 12 jam.

“Memang terkjut apabila dapat tahu anak (Mohd Azizi) mninggaI dunia semalam dan pagi tadi, suami pula prgi.

“Sedlh memang sdih tetapi saya re da dengan pemerg1an mereka,” katanya.Jnazah dua beranak itu selamat dikebu mikan di dalam satu Iaang Iahad di Tanah Perku buran Baru Kampung Wakaf Mempelam di sini kira-kira 1.30 petang tadi.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!