Connect with us

#K.DUNIA

“ded1kasi smpai hjung nyaw4” – Dr.Irfan satu2nya t0nggak har4pan untuk cri rez3ki buat kluarga namun t3was dijngkiti cov19 mlalui orng yg beliau ingin slamatkan

Published

on

“ded1kasi smpai hjung nyaw4” – Dr.Irfan satu2nya t0nggak har4pan untuk cri rez3ki buat kluarga namun t3was dijngkiti cov19 mlalui orng yg beliau ingin slamatkan

Meny3dihkan apabila seorang d0ktor di United Kingdom (UK) yang berk0rban masa dua tahun bagi meny3lamatkan ny4wa pes4kit Cov19, men1nggal dvnia selepas dij4ngkiti v1rus itu.SkyNews melap0rkan, Dr Irfan Halim berjauhan dengan keluarga selama empat bulan pada kemvncak w4bak untuk melindungi mereka daripada peny4kit semasa bekerja di w4d Cov19.

Menvrut isterinya, Saila, Dr Irfan p3ngsan pada 10 September ketika dia bertvgas di H0spital Swindon ak1bat dij4ngkiti Cov19.Dr Irfan dir4wat dalam unit rawtan r4pi (ICU) di hosp1tal itu sehingga 23 September sebelum dipindahkan ke The Royal Brompton di London untuk menerima bantuan p4kar.

Dr Irfan menggunakan extr4corp0real membr4ne oxyg3nat1on (Ecmo), sebuah m3sin mengg4ntikan sementara fungsi j4ntung dan parv2.

“Kakitangan Perkhidmatan Kesihatan Kebangsaan (NHS) berusaha untuk membawanya (Dr Irfan) pulang ke keluarga tercinta, malangnya dia meninggal dunia selepas sembilan minggu bertarung melawan Covid-19,” menurut halaman pengumpulan dana yang ditubuhkan.

Rakan rapat dan keluarga berkata, mereka mengadakan kut1pan sumb4ngan menerusi platf0rm dalam talian untuk mer1ngankan b3ban isteri dan anak Dr Irfan.Dr Irfan digambarkan sebagai d0ktor NHS yang hebat, berb4kat dan lvar b1asa, yang bek3rja k3ras untuk memb4ntu orang lain.

Beliau satu2nya t0nggak har4pan untuk mencari rez3ki buat keluarganya.

“Dr Irfan sangat disayangi dan disenangi ramai.

“Bagaimanapun, dia pergi lebih awal daripada mereka yang menyay4nginya.”

“Dia bukan saja suami penyayang, bapa yang setia kepada empat anak cantik, juga insan mengagvmkan bagi mereka (yang pernah) bertemu dengannya,” menvrut maklumat dalam t4lian.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!