Connect with us

#K.SEDIH

ibu baru brus1a 25tahun namun dh pergi tnggalkan anak ksyngan,kis4h sedih seorang ibu mnggal ketika bay1 sdng ‘kesenangan’ m3nyusu

Published

on

ibu baru brus1a 25tahun namun dh pergi tnggalkan anak ksyngan,kis4h sedih seorang ibu mnggal ketika bay1 sdng ‘kesenangan’ m3nyusu

Tk ada manusia di dunia ini mengetahui bila aj4lnya datang menjemput. Begitu juga dengan k1sah sed1h seorang ibu muda men1nggal dvnia ketika anaknya masih kecil.Disebabkan itulah anda dinas1hatkan untuk sentiasa berbuat baik terhadap orang sekeliling dan meng3lakkan sebarang perkara yang tk mendatangkan manf4at kepada diri serta keluarga.

Menvrut lap0ran Asia One, seorang bayi yang baru berusia 4 bulan telah ditemui pada payvd4ra ibunya yang telah men1nggal dvnia. Kej4dian berk3naan telah berlaku pada Selasa lalu di wilayah Lamphun, Thailand.Difahamkan ibu muda berk3naan telah dilap0rkan men1nggal dunia beberapa jam sebelum p1hak p0lis menemuinya dalam keadaan terb4ring k4ku di atas katil bersama dengan anaknya sedang menyvsu badan.

Menvrut lap0ran, wanita tersebut merupakan wargan3gara Myanmar baru sahaja berusia 25 tahun. Berdasarkan keterangan suaminya, dia menyatakan bahawa keadaan dan kes1hatan isteri pada hari sebelumnya baik2 sahaja.tambahnya lagi, pada jam lebih kurang 3 pagi terdengar suara bayi sedang mer3ngek dan diikuti dengan suara isterinya seperti se4kan-ak4n berg3lut kerana s3sak naf4s sedikit.

Namun dia langsung tk meny4ngka bahawa ada sesuatu yang tk kena. Kemudian, suaminya telah bangun pada jam 5 pagi dan mendapati pas4ngannya sudah men1nggal dvnia. M4yat wanita itu dilap0rkan telah dihantar untuk b3dah si4sat sebelum dis3rahkan kepada ahli keluarganya.Setiap wanita berg3lar ibu, dia adalah manusia yang sanggvp berk0rban ny4wa untuk melah1rkan anak. Sebelum l4hir, seorang ibu sudah men4nggung az4b yang begitu p3rit seperti al4han t3ruk, kulit pervt p3cah2 dan sentiasa l3mah.

#2.Mendahulukan anak-anak

Ibu-ibu akan mendahulukan anak-anak dalam semua perkara termasuklah ketika makan. Dia sanggvp menahan p3rut l4par asalkan anak-anaknya kek3nyangan menikmati makanan dan dialah insan yang tersenyum pvas melihat kesayangannya begitu berselera makan.

#3.Berusaha mendapatkan wang

Jika anak meminta wang, ibu akan berusaha cari. Dia sanggvp tebal muka berhvtang dengan sesiapa sahaja bagi memb0lehkan anak-anak meneruskan proses pembelajaran di universiti berjalan l4ncar.Walaupun perlu menc4tu gaj1 bulanan atau hasil berniaga, ibu tk akan pernah berk1ra. Malah hampir setiap kali menelefon bertanyakan sama ada w4ng yang diberikan tempoh hari cukup ataupun tk.

#4.Tk sanggvp melihat anak sak1t

Sekiranya anak s4kit, si ibu lagi berasa s4kit menjaganya siang dan malam. Kadang2 sampai 2,3 malam tk dapat tidur kerana perlu mem3riksa keadaan orang tersayang.

Ibu juga akan men4ngis kerana rasa bers4lah dan kas1han pada anak sedangkan dia sebenarnya sudah tk berm4ya menjaga anak sentiasa mer3ngek.

#5.D0anya must4jab

Setiap kata-kata yang dikeluarkan dari mvlut seorang ibu dikatakan adalah d0a. Disebabkan itulah anda perlu mengucapkan perkataan-perkataan baik supaya tk meros4kkan keper1badian dan t1ngkah l4ku si manja.

Walaupun rasa h1lang s4bar atau na1k ang1n, elak menggunakan kata-kata neg4tif kerana ia mungkin akan dimakbvlkan oleh Allah. Tuk4rkan kepada ”anak bertuah, anakku yang cerdik, baiknya kamu membuat rumah bers3pah”

#6.Tk boleh melihat anak kec3wa

Kalau sesuatu yang menjadi kesukaan anak-anak, ibu sanggvp berusaha untuk mendapatkannya. Akan t1mbul rasa bers4lah dalam diri seorang ibu seandainya dia tk mampu menunaikan sesuatu keinginan anak-anaknya. Jauh di dasar h4ti, ibu seboleh-bolehnya tk mahu anak tercinta dil4nda rasa kec3wa.

#7.Ins4n yang sentiasa memb3la anak

Kalau anaknya jah4t, ibu tk akan meng4kui anaknya j4hat. Dia akan memb3la anak walau dengan apa cara sekalipun, bahkan sentiasa memvji kebaikan anaknya. Kadang anda boleh tengok kebanyakan ibu sanggvp mem4rahi p1hak p0lis kerana men4ngkap anaknya yang dianggap baik.Padahal dia sebenarnya peng3dar d4dah, pembvli, per0mpak atau svspek p3cah rvmah. Begitu juga apabila mendapati anak mel4nggar per4turan di sek0lah, ibu jugalah yang datang ‘backvp’ anak-anak dan tk mempercayai kh4bar angin semata-mata.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber: Siakap Keli&Nona

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!