Connect with us

isu semasa

Keon4kan Para ‘Frontliner’,Meningg@l Sewaktu Mengaw4si Pesak1t,Beliau Juga Baru Hamil Anak Pertama

Published

on

Keon4kan Para ‘Frontliner’,Meningg@l Sewaktu Mengaw4si Pesak1t,Beliau Juga Baru Hamil Anak Pertama

Seorang jururawat H0spital Royal Surabaya yang berstatus Pes@kit Dalam Peng@wasan bagi Cov1d-19 dilap0rkan men1nggal dunia, semalam.

Menurut lapran portal Kompas.com, m@ngsa, Ari Puspita Sari yang turut hamil menghembuskan nafas terakhir sekitar pukul 10.15 pagi waktu tempatan.

“Informasi yang kami dapat, m@ngsa memang hamil tetapi tidak dapat dipastikan usia kandungannya,” kata jurucakap hospital.

Kata jurucakap itu lagi, hasil ujian saringan COV1D-19 m@ngsa masih belum diketahui namun jururawat mal4ng itu mempunyai simptom-simpt0m j4ngkitan virvs berkenaan.

M@ngsa sebelum ini dilap0rkan bertugas di wad pes4kit biasa, bukan di wad merawat pes4kit COV1D-19.

Bagaimanapun sebagai langkah-langkah pencegahan, semua jururawat dan doktor yang pernah merawat m4ngsa kini diasingkan dan diarah menjalani ujian saringan COVID-19.

Turut tular di media sosial adalah satu rakaman video yang dikaitkan dengan m4ngsa, bagaimanapun kesahihan video berkenaan tidak dapat dipastikan.

Berita kem@tian mangsa turut dimuat naik oleh Gabenor Jawa Timur, Khofifah Indar Parawansa di akaun Instagramnya.’

Kes positif Cov1d-19  lepasi angka 18 ribu

Sementara itu, kes positif Covid-19 di sudah melepasi angka 18,000, dengan jumlah kematian meningkat kepada 1,191 orang.

Sebanyak 496 lagi kes positif baharu virus itu dalam tempoh 24 jam, menjadikan jumlah keseluruhan mereka yang dij@ngkiti Covid-19 seramai 18,010 orang.

Jurucakap Pemerintah Indonesia berkenaan Covid-19, Achmad Yurianto berkata bagi tempoh 12 tengah hari semalam sehingga 12 tengah hari ini, sebanyak 43 lagi kematian dilaporkan.

Provinsi Jakarta mencatatkan kem@tian tertinggi iaitu 463 kes, diikuti Jawa Timur (209 kes), Jawa Barat (123) dan selebihnya di wilayah-wilayah lain.

Sudah baca artikel ini?jangan lupa untuk like dan share ya,Semoga bermanfaat.

Sumber:cempedakcheese

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!