Connect with us

Uncategorized

Belum sempat bertemu istri yg sarat meng4ndung, seorang bapa terlibat kem4l4ng4n

Published

on

Belum sempat bertemu istri yg sarat meng4ndung, seorang bapa terlibat kem4l4ng4n

Seorang Ielaki dan juga perkerja kedai telefon bimbit men1nggI dunia ditempat kej4di4n aklbat kem4Iang4n motosikal yang ditun.ggang hiIang kawaIan disusur keIuar Iebuh raya Plus berdekat Sungkai dalam kej4di4n sabtu lalu jam 8.30 malam.

Mngsa Muhammad Nurakhman Malik,23, diperjalanan puIang ke kampung halaman di Teluk Intan untuk berjumpa keluarga dan isteri yang sedang sa rat mengndung 8 bulan. Arwh yang lebih mesra dengan panggilan Aman bkerja di Shah Alam seorang yang amat disenangi majikannya, suka memanc1ng, dan isterinya Siti Norhana bakal meI4hirk4n anak sulung mereka awal Januari depan.

Rata2 kenalan menzahirkan rasa sdih dan piIu atas pemerg1an arwh. Termasuklah majikan di tempat kerjanya.

Tenanglah dikau wahai sahabat, Ya Allah Ya Tuhanku am.punilah dia, rahmatilah dia, ma.afkanlah dia, muliakanlah kem4 ti4nnya, lapangkanlah ku burnya, jadikanlah syurg4 sebagai gnti tempat tinggaInya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwh di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman, Al-Fatihah.

Jnazah arwh diurusakan oleh pihak Van Jnazah Percuma Teluk Intan, Team VJTI mengambil jnazah di Hspital Tapah pada jam 12.30 Tengahari pada Ahad dan terus dibawa ke kediaman arwh di Sg Batang Bagan Datuk, Team VJTI selamat sampai di lokasi pada jam 2.15 Petang.

Hasrat arwh untuk berjumpa keluarga dan isteri yg sa.rat mngndung tldak kesmpaian dan hasratnya untuk men1mang cahaya mata lagi sebulan lebih juga tldak kesmpaian.

Salam tkziah. Semoga baIu nya Puan Norhana dan seluruh keluarga tabah dengan du gaan yang amat b3rat ini, arwh insan yang amat baik disenangi semua orang, orang yang baik Allah sayang. Al fatihah.

Hargai insan tersayang ketika masih diberikan kesempatan, kerana hidup ini hanya sementara.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!