Connect with us

#MOTIVASI/TAULADAN

“sy hdiahkan beh tngan ni bukn nk mnunjuk2 tp hrganya hampir rm15k” – dia belikan ibu beg tngan bukan nk mnunjuk tp nk beri kan taul4dan baik kpada orang ramai yg ibulah pal1ng b3sar pngorbanan kepada seorang an4k

Published

on

“sy hdiahkan beh tngan ni bukn nk mnunjuk2 tp hrganya hampir rm15k” – dia belikan ibu beg tngan bukan nk mnunjuk tp nk beri kan taul4dan baik kpada orang ramai yg ibulah pal1ng b3sar pngorbanan kepada seorang an4k

Baru2 ini, penyanyi Nubhan berkongsikan video mengh4diahkan ibu terc1nta, Badariah Omar, 76 tahun beg tangan jenama Louis Vuitton (LV) berh4rga RM14,200.Nubhan berkata ibunya yang dikenali sebaga Omak Jenny di k4langan pengikut Instagram terk3jut dengan harga beg tangan tersebut.

“Sebenarnya dalam perjalanan pulang ke rumah beberapa kali dia tanya kepada saya adakah benar harga beg itu RM14,200 dan meng4nggap saya ‘g1la’ kerana membeli beg itu untuk dirinya.

“Sebelum ini saya memang selalu hadiahkan mak barang tapi dia tk tahu nilai barang berk3naan. Tapi kali ini saya bawa mak ke butik untuk dia pilih mengikut cit4 rasanya,” katanya.

Nubhan berkata video dikongsikannya itu bukan niat untuk menvnjuk tetapi mahu memb4las jasa ibu tercinta dan sudah lama berh4srat untuk menghad1ahkan beg tangan buat ibunya.

“Saya memang sudah lama berh4jat nak hadiahkan mak beg. Sebelum ini, saya belikan saja beg mengikut cit4 ras4 saya, tapi kali ini saya bawanya bersama dan dia lihat sendiri harga beg berk3naan.

“Saya tk s4ngka video sp0ntan mak mendapat maklum bal4s pos1tif. Ramai yang mend0akan mak dan seronok melihat video terb4bit,” katanya.

Dalam pada itu, Nubhan tvrut melvahkan rasa syukvr apabila perkongsiannya itu tvrut memberi insp1rasi dan ke1nsafan kepada peng1kutnya untuk memb4las jasa ibu bapa mereka.

“Saya bersyvkur apabila ramai yang terk3san dan ingin memb4las budi ibu bapa mereka . Sekurang2nya perkongsian video saya memberi manf4at kepada orang ramai. Tklah dianggap sy0k sendiri,” katanya.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:RotiKaya

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!