Connect with us

isu semasa

Ustaz Ebit Telahpun Sampai Malays1a,Walau Tengah Tempoh Kuarant1n Namun Hati Ustaz Tetap Berniat Untuk Membantu Orang Svsah

Published

on

Ustaz Ebit Telahpun Sampai Malays1a,Walau Tengah Tempoh Kuarant1n Namun Hati Ustaz Tetap Berniat Untuk Membantu Orang Svsah

Kita sudah bahawa pend@kwah terkenal, Ustaz Ebit Lew baru sahaja tiba di Malaysia setelah beberapa minggu berada di luar negara atas urusan misi kem@nusiaan di G@za.

Beliau sampai ke Malaysia menaiki pesawat Turkish Air dan terus ke lokasi kuarantin yang disarankan oleh Kem3nterian Kesihatan Malays1a (KKM) bagi menjalani kuarantin wajib seusai pulang dari luar negara.

Dah mula edar bantuan

Walau bagaimanapun, tidak sampai 24 jam tiba di Tanah Air, Ebit Lew sudah kembali memikirkan nasib serta kesvsahan rakyat Malaysia dengan menggerakan ‘jenteranya’ bagi memberikan bantuan ke seluruh negara.

Hal ini dikongsikan sendiri pend@kwah tersebut di media sosialnya dengan memohon doa agar urusan memberikan bantuan kepada rakyat tanpa mengira agama, bangsa dan kepercayaan akan bermula.

Pend@kwah itu meng@kui berasa sedih melihat ujian yang sedang menimpa rakyat Malaysia, lebih-lebih lagi mendengar ada k3s bvnuh diri akib@t tekanan hidup.

Jadi, beliau telah memberikan nombor telefon setiap lokasi untuk sesiapa sahaja yang dalam kesusahan untuk mendapatkan bantuan makanan.

Masih kuarantin tetap fikir buat kebaikkan

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan mengucapkan terima kasih kepada Ebit Lew kerana tetap memikirkan nasib rakyat Malaysia walaupun sedang berada dalam kuarantin kendiri.

Mereka juga seperti biasa mendoakan agar pend@kwah tersebut terus dimurahkan rezeki dan dikurniakan kesihatan yang baik pada masa akan datang.

Sudah baca artikel ini?jangan lupa untuk like dan share ya,Semoga bermanfaat.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!