Connect with us

#AGAMA

“keba1kan arwh akan sntiasa kami ingat” – kesedihan yg tk dpt ‘dbyngkan’,mninggl ketika rak4at pertam s0lat Jumaat

Published

on

“keba1kan arwh akan sntiasa kami ingat” – kesedihan yg tk dpt ‘dbyngkan’,mninggl ketika rak4at pertam s0lat Jumaat

Solat Jumaat di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (MTMZA) tengah hari tadi g3mpar apabila seorang jemaah r3bah ketika rak4at pertama.Bagaimanapun, arwh dikenali sebagai Mohd Zaki Omar, berusia lingkungan 50-an sempat dik3jarkan ke Hspital Putrajaya namvn, disahkan mennggal dvnia ketika menerima raw4tan k3cemasan.

Sebelum itu, arwh yang juga Penghvlu Mukim Binjal, Pengk4lan Chepa, Kelantan s3mpat mel4kukan kunjvngan ke atas Timb4lan M3nteri di Jabtan Perdna Mnteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Ahmad Marzuk Shaary di pej4batnya di sini.Ber1ta kemat1an arwh tvrut dik0ngsi Marzuk menerusi hantaran di Facebo0k, petang tadi.Marzuk berkata, arwh s3mpat makan tengah hari bersamanya pada law4tan pagi tadi dan tk menvnjukkan sebarang tnda sebaliknya kelhatan cer1a.

“Ber1ta sed1h yang mer3ntap kegembiraan kami bersama. Arwh masih cer1a ketika mak4n tengahari bersama tad1 dan tvrut sama solat Jumaat walaupun dalam pemus4firan.

“J3nazah kini sedang diurvskan di H0spital Putrajaya dan menvnggu rek0d pervbatan dari Hspital Raja Perempuan Zainab II.

“Saya difahamkan arwh pernah menj4lani raw4tan sak1t jntung sebelum ini,” katanya.

Katanya, beliau difahamkan, van jen4zah Jab4tan Ag4ma Islam Wilayah Persekvtuan (Jawi) telah bersedia untuk tujuan membawa pulang jen4zah ke Pengk4lan Chepa sementara menunggu kepvtusan sar1ngan,” katanya.Ber1ta kem4tian arwh turvt dik0ngsi Pengerusi Jawatnkvasa Ker4jaan Temp4tan, Pervmahan dan Kes1hatan negeri, Dr Izani Husin menerusi hantaran di Faceb0ok, petang tadi.

Izani berkata, arwh seorang yang r1ngan tvlang, tk banyak cakap dan berded1kasi menjalankan tvgas. “Semoga Allah men3mpatkan dalam kalangan orang ber1man,” katanya.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumaat,terima kasih.

Sumber:portalislamik

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!