Connect with us

#CELEBRITI

“You jngan nang1s… j4ngan s3dih. Ampvnkan d0sa2 I” – prkongsian shuib dengan pembicar4an terakh1r mreka amatlh s3bak,kata2 terakh1r arwh Siti Sarah

Published

on

“You jngan nang1s… j4ngan s3dih. Ampvnkan d0sa2 I” – prkongsian shuib dengan pembicar4an terakh1r mreka amatlh s3bak,kata2 terakh1r arwh Siti Sarah

“YOU j4ngan nangis… daddy jangan s3dih. Ampvnkan d0sa2 I ya. Love you”

Itu kata4 ter4khir yang dilvahkan oleh penyanyi Allahyrham Siti Sarah sebelum dit1durkan kerana jangk1tan Cov19 pada 6 Ogos lalu.

Rakaman perbualan ter4khir Siti Sarah bersama suaminya pelawak Shuib dis3litkan dalam video muzik (MV) lagu Tinggalkan Dir1ku yang dimuat naik di laman YouTube pada Jumaat.

Menvrut Shuib atau nama sebenar Shahmira Muhamad, 37, lagu dalam MV tersebut merupakan rakaman ny4nyian semasa Siti Sarah menjalani lat1han sebuah showc4se di MATIC, Kuala Lumpur kira2 tiga tahun lalu.

“Enam hari selepas pem3rgian Allahyrhamh Siti Sarah, saya mend3ngar rakaman lagu Tinggalkan Diriku yang dir4kam ketika s3si lat1han untuk sh0wcase Siti Sarah pada tahun 2018.

“Dalam MV ini saya sel1tkan perbualan akh1r bersama Siti Sarah untuk memberikan kata2 sem4ngat dan memvjuk arwh untuk dit1durkan.

“Ini adalah mom3n paling svkar dalam hidvp saya sebagai seorang suami dan bapa kepada anak-anak.

“Perbualan tersebut adalah t4nda peng0rbanan besar seorang ibu yang bert4rung ny4wa untuk mel4hirkan anak,” ujarnya.

Cara penyampaian Siti Sarah begitu berbeza dan istimewa sekali seakan sudah tahu apa yang b4kal terj4di nanti – SHUIB

Dalam rakaman perbualan terkhir yang dikongsi itu, Shuib meminta Siti Sarah untuk kvatkan d1ri berdepan uj1an peny4kit tersebut.

“Ibu… ini satu st3p ni je you k3na lep4skan… you minta dengan Allah kvatkan sem4ngat you, InsyaAllah lepas ni kita tengok baby kita.

“Ibu… sump4h I sayang you s4ngat,” kata Shuib dalam rakaman tersebut.

Siti Sarah dit1durkan kerana kekvrangan oks1gen pada 6 Ogos lalu.

Siti Sarah, 37, mengh3mbuskan n4fas ter4khir pada jam 5.13 pagi Isnin, 9 Ogos lalu di Pvsat Pervbatan Univ3rsiti Keb4ngsaan Malaysia (PPUKM) Kuala Lumpur ak1bat Cov19.

Allahyrhamh menjal4ni pemb3dahan bagi mengeluarkan bayi lelaki ketika kandvngannya berusia lapan bulan pada 6 Ogos lalu yang diberi nama Ayash Affan.

Selain Ayash, Allahyrhamh meningg4lkan tiga lagi cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8 dan Ariq Matin, 6.

Berkongsi mengenai penghasilan MV tersebut, Shuib berkata peny4mpaian Siti Sarah sungguh berbeza dalam lagu berk3naan kerana arwh seolah-olah sudah mengetahui aj4lnya b4kal t1ba.

“Rasa s3bak, h1ba dan segala rasa h4dir tatkala mend3ngarkan semula lagu itu. Cara peny4mpaian Siti Sarah begitu berbeza dan ist1mewa sekali seakan sudah tahu apa yang b4kal terj4di nanti.

“Ba1t2 lirik yang cukup indah begitu dir4sakan sekarang,” katanya.

Tinggalkan Diriku mervpakan cipt4an Aidit Alfian. Lagu ini dir4kam pada tahun 2002 dan dil4ncarkan pada tahun 2003 melalui album Mimpi Pun Sama.

Lagu ini sudah berada di semua platform digital dan MV pula akan dis1arkan melalui YouTube Shuib Channel mvlai Jumaat.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber :mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!