Connect with us

#K.SEDIH

“Al-fatihah,tk trtnding hrga ny4wa dri sp3aker” – lelaki OKv dic3kik smpai m4ti hnya sebab cvri speak3r yg tk ‘seberapa’ hrganya

Published

on

“Al-fatihah,tk trtnding hrga ny4wa dri sp3aker” – lelaki OKv dic3kik smpai m4ti hnya sebab cvri speak3r yg tk ‘seberapa’ hrganya

Rakaman seorang pemuda dengan mas4lah m3ntal dic3kik sehingga mening.gal dvnia oleh tiga lelaki lain dipercayai kerana mencvri pemb3sar suara, tvlar di media sosial.Ins1den pergadvhan tersebut dipercayai dir4kam di hadapan warung pasar pagi di Flat Ashby Road, Ipoh di Perak.

Pengguna Tw1tter, Zack_rockstar yang menvlarkan kl1p rakaman tersebut berkata orang ramai hanya mer4kam dan melihat ins1den perg4duhan tersebut tanpa berbuat apa2.

“Beliau m4ti dicek1k kerana disy4ki mencvri pembesar suara port4ble yang tk seberapa h4rganya

Kemati.annya dis4ksikan oleh orang ramai, tk kvrang yang merakam video sepanjang kej4dian sehingga mala1kat ma.ut menc4but nya.wanya,” tulisnya di laman Tw1tter.

Dalam kej4dian kira2 jam 7 pagi itu, Muhammad Noor Faqih Mohamed Ariffin, 29, ma.ut dalam perge.lutan bersama svspek yang juga memb4bitkan dua ber4nak.

HarianMetro melap0rkan Ketva P0lis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, kej4dian itu dipercayai berl4ku ek0ran svspek tk berpvas h4ti dengan mang.sa yang meng4lami mas4lah men.tal, yang dikatakan mencu.ri pembesar suara milik seorang daripada mereka.

Tambahnya, ek0ran kej4dian itu, ketiga-tiga svspek berusia 60, 43 dan 34 tahun dit4ngkap bagi memb4ntu sias4tan.

Kes bu.nuh kerana cvri ‘speaker’, 3 lelaki dir3man seminggu

Tiga lelaki yang terb4bit dalam kej4dian bu.nuh seorang lelaki di had4pan sebuah warung pasar pagi di Flat Ashby, Jalan Asman Shah, Sungai Senam, di sini, semalam dir3man tujuh hari bermvla hari ini.

Maj1stret Mahk4mah Ipoh Maj1stret Noor Azreen Liana Mohd Darus memben4rkan perm0honan p0lis untuk men4han re.man svspek yang masing2 berusia 34, 47, dan 60 tahun itu, sehingga Khamis depan meng1kut Sksyen 117 Kanvn Pros3dur Jena.yah.

Ia bagi membolehkan sias4tan k3s mengikut Sksyen 302 Kanvn Kesek.saan (KK) kerana membu.nuh.

Ketiga-tiga svspek dengan daripada mereka adalah anak-beranak berusia 34 dan 60 tahun, tiba di kompleks mahk4mah sekitar 10.45 pagi tadi menaiki van serta diiringi angg0ta p0lis.

KOM3N NET1ZEN:

“Buat m4lu orang Melayu Isl4m je, setakat port4bles speaker tu berapalah sangat harganya nak dibandingkan dengan ny4wa orang.

“Bila ot0k tu dah penuh dengan t4ik, tk boleh nak fikir bef0re nak buat som3thing,” tulis seorang lagi pengguna Tw1tter @ughluqman.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!