Connect with us

#AGAMA

dulu bergel4r ‘tig3r’ tp kini dah berg3lar Muslim,Kenal Isl4m ktika di Pnjara,b3kas G4ngst3r brbngsa cina bersyvkur pilih jalan yg benar di sisi Allah

Published

on

dulu bergel4r ‘tig3r’ tp kini dah berg3lar Muslim,Kenal Isl4m ktika di Pnjara,b3kas G4ngst3r brbngsa cina bersyvkur pilih jalan yg benar di sisi Allah

Rup4nya Kenal Isl4m Ketika Dalam Penj4ra, Bekas G4ngster Syvkur Kini Seorang Muslim. Mungkin ti4da siapa pernah meny4ngka, seorang lelaki berb4ngsa Cina yang merupakan antara s4mseng yang ditakvti ramai, kini berg3lar seorang Mvslim.Benarlah, hid4yah itu milik Allah, dan t1ada mana-mana kvasa manusia mahu menid4kkannya. Menerusi lap0ran G3mpak, lelaki Cina itu bernama Che Yin Wei dan nama Isl4mnya Abdul Rahman Abdullah.

Menvrutnya Che Yin Wei, det1k permulaannya meng3nali Isl4m adalah selepas banyak berg4ul dengan rakan2 penj4ra yang kebanyakannya Melayu Islam.

Umur 18 masuk kumpulan g4ngster

Tambahnya, dia mula menyertai kumpulan g4ngster di usia yang sangat muda iaitu 18 tahun, ketika itu dia tk mengenal apa itu erti d0sa dan pah4la.

“Saya p3rnah menyertai aktiviti k0ngsi g3lap seawal umur 18 tahun. Dulu saya seorang g4ngster, hidvp yang bergeIvmang dengan d0sa…”

“Namun pada 2013, saya memilih jalan lain yang memb4wa pul4ng. Saya telah mengambil kepvtusan untuk bervbah dan men1nggaIkan segala aktiviti j4hat yang dilakvkan sebelum ini…”

Det1k ucap shahadah

Pada tanggal 7 Ogso lalu, lelaki berbangsa Cina memeIvk Isl4m dan menvkar namanya sebagai Abdul Rahman, bers4ksikan imam dan ahli jaw4tankvasa Masjid Jalan Peg4wai, di Alor Setar, Kedah.Semoga Abdul Rahman terus istiq4mah dan menjadi Muslim yang mampu menjadi cont0h tel4dan kepada insan lain juga.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:ohmymedia/G3mpak

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!