Connect with us

#SELEBRITI

“sy akvi khdiran ank2 bnyk bukakn pintu rez3ki buat kami skluarga” – thr0wbck bal1k z4man ksushan AC,bila ingat kmbali tk trkata Allah sekali je beri rez3ki untuk kami yg tk trhinggkan

Published

on

“sy akvi khdiran ank2 bnyk bukakn pintu rez3ki buat kami skluarga” – thr0wbck bal1k z4man ksushan AC,bila ingat kmbali tk trkata Allah sekali je beri rez3ki untuk kami yg tk trhinggkan

Peng4cara terk3nal, Datuk AC Mizal berk0ngsi satu k1sah yang mvngkin tk ramai tahu ketika dia dan isterinya, Datin Emylia Rosnaida sedang men4ntikan kehad1ran anak pertama mereka, lebih 18 tahun lalu.Jelasnya, f4sa merupakan z4man suk4rnya di dalam kerj4ya s3ni ketika itu.

“Kelah1ran anak pertama kami, Muhammad Reeve Damien. Waktu ini kami tengah svsah. Malah ketika isteri saya meng4ndungkan Reeve tujuh bvlan pertama, duit dalam b4nk ak4un ada RM250 saja.

“Waktu ini boleh dikatakan saat saya jatvh, di mana banyak cer1ta mengenai saya macam2,” katanya.

AC berc3rita mengenai perkara itu menerusi pr0gram hibvran terb4ru, MediaHiburan Thr0wback epis0d pertama yang dih0skan Radin Era, baru-baru ini.

D3dahnya lagi, isterinya terpksa mel4hirkan anak sulvngnya itu secara pemb3dahan kerana meng4lami sak1t bers4lin lebih 12 jam.

“Ketika ini waktu 12 tengah malam. Pada waktu itu, isteri saya sak1t meng4ndung lebih 12 jam. Bulan Ogos ketika itu, Allah bagi rez3ki pada saya dapat taw4ran empat dr4ma sekali gus… tk tidvr mal4m.

“Akan tetapi pada waktu isteri nak mel4hirkan, dvit pada hanya cvkup untuk bers4lin secara n0rmal sahaja. Akan tetapi oleh kerana 12 jam s4kit, mahu tk mahu lakvkan pros3dur pemb3dahan. Bayaran berl4kon pun masih banyak yang tk dapat lagi.

“Tk meng4palah, saya minta isteri untuk lakvkan pemb3dahan, duit saya cari. Alhmdulillah saya ada seorang rakan di Ipoh yang berikan saya p1njam dvit. Ketika ini memang svsah b3tul.

“Ketika isteri mengndvngkan ni… saya p3rnah cer1ta saya makan t1su bersama kvah canai orang. Isteri tk tahu, bila w4ktu pagi rakan aj4k p3rgi sar4pan saya cakap tk apa, saya dah makan.

“Ini k1sah b3nar. Kalau orang nk cerita pasal kesvsahan dengan saya tk payhlah. Saya sudah lalui macam2,” katanya sejvrus Radin menunjukkan art1kel l4ma yang merakmkan Emylia mendvkung anak sulung di w4d bers4lin.

Sementara itu, AC tvrut meng4kui keh4diran anak2 banyak membvkanya p1ntu rez3ki.

“Lah1rnya anak lelaki saya, rez3ki mulai terbvka dan keh4diran anak perempuan saya, Fya Erissa memang Dia lebih bukakan rez3ki.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:MediaHiburan

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!