Connect with us

#KEMALANGAN

“tkda lg kas1h ayah untuk kami,jujvr aq cakap yg ayah baik orngnya” – 3 ank arwh ced3ra dlam kej4dian hndk plang ke rumah

Published

on

“tkda lg kas1h ayah untuk kami,jujvr aq cakap yg ayah baik orngnya” – 3 ank arwh ced3ra dlam kej4dian hndk plang ke rumah

Seorang lelaki mavt manakala tiga anaknya ced3ra selepas kereta yang dinaiki bertmbung dengan sebuah kend3raan dari ar4h bertent4ngan yang tvrut meIibtkan tiga buah mot0sikal dalam kemaI4ngan di Jalan Iimb0ngan berdekatan kedai Keria Antarabangsa, tengah mal4m tadi.Timb4lan Ketva P0Iis Da3rah Melaka Tengah, Suprtnden Raiz Mukhlis berkata, mngsa yang mninggaI dnia di tempat kej4dian dikenali sebagai Abdul Rahlm Mohamad, 53, manakala tiga anaknya yang cede.ra ialah Sofia Umairah, 11, r3tak siku kanan, Wardah, 20, pula meng4Iami keced3raan di kepaIa dan Nurul A’liah, 13, ptah kakl kanan.

Menvrutnya, semua ank mngsa dihantar ke Hspital Melaka untuk mendapat rwatan lanjut.Seorang ahli perniagaan dikenali sebagai Lee Han Wee, 42, yang juga pem4ndu kereta Nissan Teana pula ptah kakl kanan.

“Berdasarkan s1asatan, kej4dian berlku pada 12.37 apabila kend3raan yang dipandu oleh Han Wee dari arah Iimb0ngan menuju ke Klebang dipercayai h1Iang kaw4Ian terb4bas ke arah bertent4ngan dan bertmbung dengan Proton Wira yang dpandu oleh Abdul Rahim yang datang dari arah Klebang.

“Seorang penvnggang mot0sikal cede.ra telah dikjarkan ke Hspital Melaka manakala dua lagi mengIami Ivka ringan,” ujarnya ketika dihvbungi UtusanMalaysia hari ini.

Kata Raiz, myat mngsa telah ke Unit F0rensik Hspital Melaka untuk tujuan b3dah si4sat manakala k3s tersebut disi4sat di bawah Sksyen 41(1) APJ 1987.Difahamkan m4ngsa yang ma.ut merupakan pek3rja Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) dalam perjaIanan puIang ke rumah mereka di Iorong Pandan seIepas mengambil anaknya Wardah yang bek3rja di sebuah restoran Tek0 di Klebang.

Sementara itu, saIh seorang penunggang motosikal yang cede.ra Muhammad Amirul Aiqal Omar, 17, berkata, kereta yang datang dari arah Limbongan dipercayai dipandu sngat I4ju hingga hiI4ng kaw4lan di satu seI3koh lalu bertmbung dengan kend3raan dipandu Abdul Rahlm.Namun menvrut sksi berdekatan berkata pemandu yang dipercayai hIang kawIan tersebut memandu dalam keadaan m4buk. Kebanyakkan wrganet menye.ru agar si pel4ku dikenakan tndakan yang t3gas.

Sementara itu Peg4wai B0mba Kanan 2 daripada BaIai B0mba dan Peny3Iamat Jalan Kvbu, Abdul Rahlm Ismail ketika ditemui di teppat kej4dian berkata, sepuluh angg.ota memb4bitkan sebuah jntera, dua unit mot0sikal dan sebuah jntera Perkh1dmatan Perub4atan Kecem4san (EMRS) telah dikjarkan ke tempat kej4dian.Menvrutnya, pih4knya menerima panggil kecem4san kira-kira jam 12.37 tengah malam dan mengambil masa tujuh minit sampai di tempat kej4dian.

“Anggo.ta b0mba mengambil masa 23 minit sebelum dapat mengeIvarkan m4ngsa terseplt di tempat pemandu dan dis4hkan telah m3ninggaI dvnia,” ujarnya.Salam tkziah buat keluarga arwh. M0ga ketiga2 anaknya yang ced3ra cpt smbuh. Semoga syvrga buatmu Allahyrhm Abdul Rahlm. Al-fatihah.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:UtusanOnline

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!