Connect with us

#MOTIVASI/TAULADAN

“sy buat smua ini krna nk cri rez3ki,walau ap4 rez3ki asal hal4l kan” – wan1ta makan tk cov3r ayv jadi mangsa bvli s1ber

Published

on

“sy buat smua ini krna nk cri rez3ki,walau ap4 rez3ki asal hal4l kan” – wan1ta makan tk cov3r ayv jadi mangsa bvli s1ber

Sel3keh, kuat makn, patut tk ada zur1at sebab tk jaga pemakanan.Itu antara kata2 nista yang terpksa dit3lan seorang wanita demi tug4snya sebagai seorang fo0d revi3wer.

Nor Atierah Zulfatie Zulkiffli, 24 meng4kui dia pernah beberapa kali hampir berpvtus asa serta men4ngis disebabkan kec4man yang diterimanya.

“Saya pernah men4ngis disebabkan mulvt orang.

“Macam2 mereka kata, saya m4ndul la, suami kita s3dih dapat kita, ayat mereka tu k3jam sangat, dan keb3tulan masa tu saya tengah sens1tif, tengah tk ada m0od jadi rasa macam nak give up dan de4ctivate instagram saya.

“Tapi setiap kali saya rasa nak putvs asa saya akan b4ngkit balik, usaha lagi, kalau saya ikut je mvlut orang rasanya saya dah lama st0p,” katanya yang menetap di Sepang, Selangor.

Antara kom3n2 neg4tif yang sering diterimanya

Mesra dipanggil Tira, wanita ini mengakui sok0ngan serta dokongan daripada suaminya membuatkan dia kvat untuk terus mencari rez3ki yang halal sebagai seorang revi3wer.

“Suami saya selalu tenngkan saya dan dia tk pernah cakap s0al anak dengan saya, dia kata dah bukan rezeki lagi tunggu la Allah kasi.

“Tk perlu bers3dih kerana dia sentiasa ada dengan saya walaupun apa jadi, “buat apa dengar mulvt orang, yang hidup dengan awak bukan net1zen pun”,” kongsinya yang masih belum dikvrniakan cahaya mata setelah tiga tahun mendir1kan rumah tangga.

Suami Tira amat meny0kong kerj4yanya

Berkongsi mengenai d3tik permulaan kar1ernya sebagai seorang revi3wer, Tira berkata dia mula berj1nak2 dalam bid4ng ini pada tahun 2018.

“Bila saya viral ada cl1ent yang direct mesej saya minta saya review prodvk mereka, jadi masa tu la saya mula.

“Saya makan memang tk cover ayu, itu cara saya review tapi mungkin orang nampak bvruk, InsyaAllah saya ubah sl0w2.

“Tapi itu styl3 saya, dekat lvar saya makan macam manusia biasa je,” katanya, yang mengemari nasi tomato.

Tira akan berkongsi rezekinya dengan orang lain

Malah kata Tira dia juga mengambil langkah berjag42 demi kesih4tannya.

“Ada yang suruh akak bersenam tu, mereka bukan duduk satu rumah dengan saya, bersenam ke tk bukan mereka nampak.

“Setiap minggu saya akan per1ksa par4s gula saya, dan saya ada insvrans kesih4tan, hib4h semua ada.

“Takkn semua benda nk upd4te dekat orang, saya tahu diri saya macam mana,” t3gasnya.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!