Connect with us

#K.SEDIH

“sy tnggu kw nak plng dri sk0lah tp lain yg trjdi,kwlh satu2nya anak” – pljr tng.5 tmu1 aj4l ktika plng dr skolah

Published

on

“sy tnggu kw nak plng dri sk0lah tp lain yg trjdi,kwlh satu2nya anak” – pljr tng.5 tmu1 aj4l ktika plng dr skolah

Seorang pelajar lelaki ma.ut seIepas mot0sikal ditun.ggangi mermpuh sebuah kereta di Kilometer 24, Jalan Kampung Gedang, Terachi, dekat sini, tengah hari tadi.Dalam kej4dian 1.45 tengah hari itu,mngsa, Shah lskandar Nor Haszemi, 17, dis4hkan mau.t di tempat kej4dian, manakala pemandu kereta ptah kakl kanan.

Difahamkan, Shah Iskandar ket1ka ini mendvduki peperiks4an percubaan Sij1l Pel4jaran Mal4ysia (SPM) di sek0lahnya dan kej4dian berlaku ketika pelajar itu baru seIesai sesi persek0lahan.Ketva PoI1s Daerah Kuala Pilah, Suprintndan Amran Mohd Ghani berkata, Shah Iskandar yang menu.nggang motosikal berge rak Ivrus dikatakan mermpuh sebuah kereta yang memb3Iok ke kanan slmpang jalan.

“Si.asatan awal mendapati penu.nggang motosikal H0nda RS150 dalam perjalanan dari sebuah sek0lah dekat Tanjung Ipoh, di sini, untuk pulang ke rumahnya di Kampung Sawah Iiat.

“Apabila sampai di tempat kej4dian, terdapat sebuah kereta jenis Proton Wira dari arah Kuala PiIah mengh4Ia ke arah Seremban sedang memb3Iok ke kanan untuk masuk ke slmpang Kampung Geda.ng

“Tiba2 penu.nggang motosikal datang dari arah beI4kang terus meI4nggar bahagian pintu hadapan sebeIah kanan Proton Wira yang dipndu seorang lelaki berusia 29 tahun,” katanya ketika dihvbungi, hari ini.

Beliau berkata, ak1bat kemaI4ngan itu, Shah Iskandar prah di kep4Ia dan mninggaI dvnia di tempat kej4dian.

“Manakala pemandu Proton Wira meng4Iami ptah kakl kanan, keced eraan pada bahagian mu ka dan da da. Dia jga dibawa ke hspital sama untuk men3rima rwatan,” katanya.

Katanya, si.asatan masih dijaIankan satu kertas si4satan dibuka mengikut Sksyen Sek 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!