Connect with us

#SEMASA

tk dpt slesaikn janj1 man1s kerna sak1t,trljak cakap nk brtlnjng bila JDT tk mnang,kini m0hon ma4f

Published

on

tk dpt slesaikn janj1 man1s kerna sak1t,trljak cakap nk brtlnjng bila JDT tk mnang,kini m0hon ma4f

Terl4jak per4hu boleh divndur, terlajak kata burvk pad4hnya. Peribahasa itu mungkin dapat dipadankan dengan video yang tvlar di media sosi4l sejak semalam. Dalam sor0tan video tersebut, seorang lelaki berbaju kuning telah menc4bar dirinya untuk berbo.gel dari Kuala Lumpur ke Johor sekiranya pasukan KL City berjaya menew4skan pasukan lawan mereka iaitu Johor Darul Takzim(JDT), semalam.

Cab4r diri bertla.njang ke Johor

Walaubagaimanapun, siapa sangk4 kem3nangan yang ditunggu selama 32 tahun akh1rnya mem1hak kepada KL City dengan kut1pan m4ta 2-0 sekaligus mengk4hiri perl4wanan pada malam itu.Dalam waktu sama, warga net1zen turvt mengges4 individu terb4bit membvktikan kenyataannya sebelum ini yang akan ke Johor tanpa seur4t benang pakaian di badan

Lelaki minta m4af tk dapat tun4i j4nji

Namun begitu, dalam hant4ran lain pula mem4klumkan bahawa individu itu tk dapat meng0takan janjinya susvlan keadaan kes1hatan dirinya selain meminta maaf kepada orang ramai.Kuala Lumpur City (KL City) FC menyempurnakan ‘kis4h d0ngeng’ mereka apabila mengejvtkan juara bert4han, Johor Darul Ta’zim (JDT) 2-0 untuk mer4ngkul Piala Malaysia ke-100 tahun pada aks1 final di Stadium Nasional Bukit Jalil, sebentar tadi.Kemen4ngan itu memb0lehkan skuad ‘Warga Kota’ mengucapkan selamat tinggal kepada pen4ntian 32 tahun untuk mem3nangi p1ala keagvngan itu yang juga gel4ran keempat mereka selepas kali ter4khir memenanginya pada 1989.

Lebih manis, bukan setakat meng3sahkan keju4raan tnpa seb4rang kek4lahan dalam kempen Piala Malaysia malah mereka juga mer4ih tiket ke Piala AFC musim depan. Keputvsan itu turvt menyaks1kan JDT meneruskan ‘badi’ selaku juara bertahan Piala Malaysia apabila Pahang muncul juara bert4han ter4khir yang berjaya mengek4lkan tr0fi terb4bit pada 2014.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,Terima kasih.

Sumber:majalahharian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!