Connect with us

#KEMALANGAN

bru 3 hari mngenal erti c1nta,suami pergi dahulu dlm kmlngn,kita d0akan yg trbaik untuk arwh

Published

on

bru 3 hari mngenal erti c1nta,suami pergi dahulu dlm kmlngn,kita d0akan yg trbaik untuk arwh

Ketervjaan pas4ngan pengantin yang baru berkahwin Jumaat lalu, memilih pelamin untuk majlis bertandang tk kesmpaian apabila terb4bit dalam sebuah kem4Iangan di Kampung GaIok, di sini, 4.45 petang semalam.Kem4Iangan berk3naan mera.gut nywa Wan Ahmad Haziq Wan Abd Razak, 25, manakala isterinya, Norainsya Mohd Suhaimi, 22, Ivka ringan di k3paIa.

Adik mngsa, Wan Ahmad Aizat Wan Abd Razak, 23, berkata, pada awalnya, dia menerima panggilan telefon daripada isteri m4ngsa memberitahu mereka terb4bit dalam kemr4Iangan dengan keadaan abangnya yang masih tk diketahui.Katanya, ketika dalam perjaIanan ke Hspital Pasir Mas (HPM), dia terke.du kerana dikhab4rkan abangnya svdah m3ninggaI dvnia, namun terus mengvatkan sem4ngat untuk sampai ke sana.

“Kali terakhlr kami berjumpa ketika sarapan pagi bersama-sama di rumah ibu pagi tadi (semalam), memandangkan saya mer4ncang untuk puIang Tanjung Malim, Perak, tempat saya bekerja pada sebeIah p3tang.

“Kami berdua sangat akr4b malah boleh dikatakan hmpir setiap hari dia menelefon saya sebeIum majlis perkahwinannya, untuk berkongsi persiapan dan ketervjaan dia mendapat isteri memandangkan saya sudah berkahwin beberapa bulan lebih awal daripada abang,” katanya ketika dit3mui di perk4rangan Un1t F0rensik HPM, malam tadi.Wan Ahmad Aizat dalam ke4daan s3bak menga kui, abangnya itu seorang anak yang s4ngat taat pada ibu mereka selain dis3nangi rakan2 kerana keram4hannya selain suka memb4ntu kenalan yang dalam kesvsahan.

“Pemerg1annya benar-benar memberi k3san buat kami sekeluarga, apatah lagi hanya beberapa hari dia membina ‘masjid’ bersama isteri tercinta. Bagaimanapun, kami redha dan akan terus mengvatkan sem4ngat kerana isterinya juga perIukan sok0ngan kami sekeluarga untuk terus kvat.

“Insya-Allah sebaik selesai semua urvsan di hspital, jnazah abang akan segera dikebvmikan di T4nah Perkburan Islam Beris Harab, Kota Jembal, di Kota Bharu,” katanya.Sementara itu, Ketva P0Iis Daerah Pasir Mas, As1sten Kom1si0ner Mohd Nasaruddin M Nasir, ketika dihvbungi meng3sahkan men3rima Iap0ran berka1tan kej4dian itu.

“Hasil s1asatan mendapati, pasangan berk3naan yang menaiki Perodua Myvi dipercayai hiI4ng kaw4Ian menyebabkan terb4bas ke jalan bertent4ngan dan bertmbung dengan Per0dua Alza ketika dalam perjaIanan dari arah Tanah Merah ke Pasir Mas.

“SeIepas b3dah s1asat dilakukan, didapati mngsa yang prah pada bahagian d4da dan dis4hkan mninggaI dvnia ketika mendapatkan rwatan di Un1t Kecem.asan HPM, manakala isterinya meng4Iami Ivka di bahagian kep4Ia.

“K3s dis1asat di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.Salam tkziah. Semoga isteri dan keluarga arwh kvat dan tbah. sm0ga arwh suaminya ditempatkan bersama orang2 yang beriman dan beramal soleh. Al-fatihah.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!