Connect with us

isu semasa

Jangan Jadikan Kekurang@n Orang Sebagai Bahan Lawak,Kita Tak Tahu Akan Ada Kifarah Nanti

Published

on

Jangan Jadikan Kekurang@n Orang Sebagai Bahan Lawak,Kita Tak Tahu Akan Ada Kifarah Nanti

Hanya kerana diri sendiri sangat sempurna, manusia terkadang berbeza sikap bertimbang rasa hingga kerap melakukan m4lu badan pada orang lain. Walhal, kekurangan seseorang yang tidak wajar dibuat sebagai ‘tiket’ untuk melemparkan ejekan Baik secara bersemuka atau alam maya sekalipun, hati dan perasaan orang lain wajar mengambil kira.

Keluarga Manurung viral miliki wajah unik kerana S1ndrom Tr3achers Coll1ns Di TikTok, seorang pengguna bernama Surya Manurung menjadi tular kerana dia dan adik beradik lain wajah yang unik. Kelainan yang jelas kelihatan di bahagian kelopak mata, tulang pipi dan telinga itu difahamkan mempunyai perkaitan dengan gen3tik S1ndrom Tr3achers Coll1ns yang tidak normal.

Namun seronoknya, kehidupan bahagia mereka sekeluarga sering kali ramai tumpang gembira.

Ikut bahagia tengok keluarga mereka

Kenapa ada orang sej4hat tu? Mal@ngnya baru-baru ini kompilasi mereka melakukan live di YouTube, di luar komen pula dibanjiri dengan tidak memalukan badan.

Dapat dilihat ramai pengguna komen kat emoji secara bertubi-tubi seolah-olah olahan menyamakannya dengan rupa keluarga Manurung.

Jangan buat kekvrangan orang sebagai bahan lawak

Apa yang boleh hina orang? Hal berkaitan juga dilakukan netizen lain menjadi seb4k dan m@rah dengan si kaki kecam. Mereka juga menyifatkan orang yang suka menghina mungkin tidak sedar ada kifarah di masa depan.

Keluarga Viral Muka Unik Kerana Genetik, Sedih Ramai Spam Emoji Katak Masa Live 4

Keluarga Viral Muka Unik Kerana Genetik, Sedih Ramai Spam Emoji Katak Masa Live 2

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,Semoga Bermanfaat.

Sumber:KisahDunia

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!