Connect with us

#K.SEDIH

Allah lbih syngkn ad1k,cita2nya nk letkkan ‘mahk0ta’ pada ibu iaitu mahu smpurnakan mnghafal 30 jvzuk Al-quran

Published

on

Allah lbih syngkn ad1k,cita2nya nk letkkan ‘mahk0ta’ pada ibu iaitu mahu smpurnakan mnghafal 30 jvzuk Al-quran

Muhammad Ibrahim Wafiq, seorang budak lelaki berusia 10 tahun yang mengh3mbuskan n4fas ter4khir kerana peny4kit yang dih1dapinya,sejak Mei 2020. Sebelum mengh3mbuskan n4fas ter4khir, budak lelaki yang biasa disebut Baim itu telah menyatakan cita2nya yang mvlia.

Telah diketahui bahawa Baim telah did4ftarkan sebagai pel4jar di Rumah Quran Az-Zahra, Kota Bekasi. Dia benar2 ingin mengh4biskan haf4lan Al-Quran kerana dia ingin mel3takkan mahk0ta pada ibunya.Tahun ini sas4rannya adalah untuk mengh4fal bab ke-29, dia ingin meng3nakan mahk0ta (per4rakan lvlus untuk mengh4fal Al-Quran) kepada ibunya,” kata Ika.

Baim bert3kad atas keh3ndaknya walaupun dia dimasukkan ke hspital. Baim diketahui mempunyai tum0r g4nas. Dia masih berusaha k3ras untuk mencapai c1ta2nya.Berb4ring di kat1l hspital, Baim sering meminta ibu bapanya untuk memb4ntunya mengh4fal Al-Quran. Dia juga kel1hatan tk mer4sakan kegan4san tum0r yang perl4han-lahan memkan tvbuhnya.

“Ketika di h0spital, dia masih membaca Al-Quran, untuknya berlatih mengh4fal, maka ibu atau bapanya juga diminta membaca Al-Quran bersama,” kata Ika, ibu.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:infomanafaat

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!