Connect with us

Uncategorized

didkwa pmndu l0ri undvrkn dn trlnggr mngsa,dua skawan tmui aj4l bantv ibu kmlngan

Published

on

didkwa pmndu l0ri undvrkn dn trlnggr mngsa,dua skawan tmui aj4l bantv ibu kmlngan

Dua saudara m4ut selepas mot0sikal dinaiki mereka berI4nggar dengan l0ri di Jalan Kampung Pelandan-Cheting berhampiran Sek0lah Kebngsaan (SK) Cheting, di sini, semalam.Dalam kej4dian 2.45 petang itu, mngsa Muhammad Haiqal Abdullah, 18, dan sepvpunya, Muhammad Izman Hamidi, 16, dis4hkan m3ninggaI dvnia di lokasi kejadian.

Ketva P0Iis Daerah Hulu Terengganu Deputi Suprintndan Mohd Adli Mat Daud berkata, sebelum kej4dian, lelaki berusia 32 tahun dikatakan memberhntikan I0ri Daihatsu Delta yang membawa mu4tan s4wit di dipandunya di bahu jalan untuk makan tengah hari.

“Selepas selesai makan, pem4ndu l0ri terb4bit mengu.ndurkan kend3raan, namun mngsa yang datang dari arah Cheting mengh4la ke Kampung Pelandan meI4nggar bu cu kiri bahagian belakang Iori berkenaan.

“Pemandu terb4bit yang meny3dari kejadian itu kemvdian turvn semula daripada kenderaan sebelum terkjut melihat mngsa terbar1ng di atas jalan dalam keadaan t1dak bernywa,” katanya menerusi kenyataan, malam tadi.

Mohd Adli berkata, m4yat kedua-dua mngsa dari Kampung Cheting, Tersat, di sini, kemudian dihantar ke Unit F0rensik H0spital Hulu Terengganu (HHT) untuk be dah s1asat.Menvrutnya, has1l be dah s1asat mend4pati m4ngsa m4ut ak1bat p4rah di kepaIa.

“K3s dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sal4m tkziah buat kedua2 arwh. M0ga keluarga mereka kvat dan tbah. SaIah se0rang mngsa merupakan anak tvnggaI. Moga syvrga buat kamu nak. Al-fatihah.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!