Connect with us

#K.SEDIH

(Video)kis4h sed1h isteri critakn ‘prtemuan’ kali terakh1r dngan svami sbelum ins1den arwh trtmbus dngan tan4h rvntuh

Published

on

(Video)kis4h sed1h isteri critakn ‘prtemuan’ kali terakh1r dngan svami sbelum ins1den arwh trtmbus dngan tan4h rvntuh

Pem4ndu l0ri sayur yang m4ut dit1mbus tanah rntuh di Jalan Slmpang Pulai-Blue Valley semalam, pern4h meny4takan hasr4t berhnti k3rja kepada isterinya.Nor Shahida Saidin, 31, berkata suaminya, Allahyrham Muhamad Hafiz Hamdi, 31, perlu bervIang-aIik dari ked1aman mereka di Tanjung Piandang, Perak ke Cameron Highlands hampir setiap hari untuk mengambil s4yur, tldak termasuk jarak ke l0kasi pengh4ntaran.

“Masa berb1ncang baru2 ini, dia ada sebut nak berhnti k3rja sebab sak1t2 bdan sejak dua tiga hari lalu.

“Dia kata mvngkin nak bawa tr3Ier selepas berhnti tetapi kalau bawa tr3Ier, dia hanya boleh pvlang selang seminggu dan terpksa mninggaIkan saya dan anak2 di rumah.

“Saya katakan saya ter1ma apa juga kepvtusan yang dif1kirkan b4ik,” katanya kepada pemb3rita di Un1t F0rensik Hspital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) Ipoh, hari ini.

Nor Shahida berkata, suamiya juga ada menyatakan ingin men4nggung sebahagian daripada pers3diaan kahwin adiknya yang dijadvalkan hvjung bulan ini.Kali terakh1r mereka bert3mu awal pagi semalam, katanya, Muhamad Hafiz sempat menc1umnya bersama anak-anak sebeIum kelvar bek3rja.Mencer1takan detlk dimaklvmkan mengenai kej4dian itu, Nor Shahida mendapat perkh4baran itu daripada rakan sek3rja suaminya yang datang ke rumah.

“Mula2 memang ada teng0k dalam kumpvlan Whats4pp keluarga mengenai kej4dian tanah rvntuh tetapi saya tk sngka suami terb4bit.

“Waktu itu p3Iik juga sebab biasanya suami akan maklvmkan sebarang makIumat kej4dian dalam kumpulan berk3naan tetapi kali ini dia snyap, jadi saya sngka dia slbuk bek3rja.

“Sampailah ken4lan kerja arwh datang ke rumah bahawa I0ri dipandu suami sayalah yang tert1mbus dalam rntuhan tanah.

“Maj1kan suami tvrut menghvbungi saya mem4klumkan isyarat GPS (nav1gasi kedudukan gI0bal) menvnjukkan suami saya berada di lok4si kej4dian itu,” katanya.

Muhamad Hafiz turut mninggaIkan sepasang cah4ya mata iaitu Nurhannan Fitrysha berusia dua tahun dan bay1 lelaki, Muhammad Hafiy Fahri yang berusia tujvh bulan.J3nazah bakaI dikebvmikan di T4nah Perkburan Islam Parlt Tanjung Piandang, Parlt Buntar, petang ini.Muhamad Hafiz adalah seorang daripada dua lelaki yang diIap0rkan m4ut selepas kenderaan dipandu masing2 terb4bit dalam lns1den t4nah rvntuh di Sksyen 27 FT 185,KM39, Jalan slmpang Pulau-Blue Valley (Cameron Highlands).

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:HarianMetro 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!