Connect with us

#K.DUNIA

“itulh ptnda ‘b3sar’ arwh nk prgi,arwh adv skit d4da sblum ini” – ibu Datuk Hattan Mnggl Dvnia

Published

on

“itulh ptnda ‘b3sar’ arwh nk prgi,arwh adv skit d4da sblum ini” – ibu Datuk Hattan Mnggl Dvnia

Ibu kep4da peny4nyi terk3nal Datuk Hattan, Hindun Sani, 83, dis4hkan mninggaI dvnia di Hspital Kajang, pada jam 3.30 petang, hari ini.Isterinya, Datin Arianie Abidin berkata, arwh pada aw4lnya menga.du saklt da da sebelum dikej4rkan ke hspital itu semalam.“Malam t4di balik dari pengebvmian men4ntunya di Seremban, mak balik ke rumah kakak Hattan di Kajang. Di sana dia meng4du sakl4 d4da, mu.ntah dan peIvh s3juk.

“Ap4bila Hattan buat pangg1lan vid3o dan teng0k ke4daan mak beg1tu dia terus svruh hant4r ke hspital. Pagi tadi p1hak hspital maklvmkan te kan4n drah mak rendah dan kvman sudah mere.bak. Kemvdian, dapat pangg1lan dari hspital jam 3.30 petang tadi, mak sudah hmbuskan nfas ter4khir,” katanya kepada HarianMetro.

Arianie berkata, p1hak hspital tvrut menjalankan uj1an C0v19 ke atas jnazah term4suk ahl1 kelu4rga.“Tadi, kami berada di bilik jnazah untuk tunggv hasil uj1an C0v19. Alhamdulillah, hasil kepvtusan semua negtlf termasuk arwh.“Insya-All4h, jnazah akan dibawa plang ke Seri Menanti, Negeri Sembilan untuk dikebu .mikan,” katanya.

Berk0ngsi meng3nai ke4daan su4minya, Ari4nie mem0hon d0a pem1nat dan orang ramai supaya su4minya ku.at.“D0akan Hattan kvat. Sem4lam abang ipar dia Ariffin, 62, mninggaI dvnia. Hari ini mak dia pula,” katanya.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!