Connect with us

isu semasa

Ibu Meningg4l Kerana Positif Cov1d-19,Jenazah Tak Boleh Dilihat Dan Dipeluk Oleh Keluarga

Published

on

Ibu Meningg4l Kerana Positif Cov1d-19,Jenazah Tak Boleh Dilihat Dan Dipeluk Oleh Keluarga

Hakik@t untuk diterima ketika musim pand3mik Cov1d-19 ini, ahli keluarga tidak dapat memeluk dan mencium jen@zah insan tersayang berikutan perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ada.

Terbaru, Facebook PahangKu Media berkongsi satu video memaparkan sebuah ahli keluarga hanya mampu melambaikan tangan ke arah van jen@zah yang diiringi kereta pol1s sebelum jen4zah dibawa ke tanah perkubvran.

Lebih mengundang sayu apabila semua pasukan tersebut bertindak untuk memperlahankan kenderaan mereka untuk memberikan peluang kepada ahli keluarga sebagai penghormatan terakhir kepada jen@zah.

“Jen@zah tidak dibenarkan singgah dirumah lantaran SOP.. namun kenderaan jen@zah diperlahankan bagi memberi peluang keluarga memberikan penghormatan terakhir,” tulis kapsyen posting tersebut.

Rakaman video berdurasi seminit 22 saat itu turut kedengaran ahli keluarga men4ngis ter3sak-3sak selain menenangkan antara satu sama lain yang hiba kerana tidak dapat menatap jen4zah buat kali terakhir.

Malah, angg0ta pol1s yang menggunakan pembesar suara sempat memohon maaf dan meminta ahli keluarga bersabar serta sedekahkan al-Fatihah buat Allahy@rham.

Seorang wanita, Norasma Tahir dipercayai anak kepada Allahy4rham juga ada memuat naik posting mengucapkan terima kasih atas doa yang dikirimkan orang ramai.

Dia ibuku.. Syukur, terima kasih yang mendoakan!

Bagaimanapun, tiada maklumat lanjut dikongsi mengenai pvnca pemergian Allahy4rham berusia 86 tahun itu yang dijemput Il4hi pada pagi Jumaat lalu di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Pahang.

Kuatkan semangatku untuk hari2 mendatang

Sudah baca artikel ini?jangan lupa untuk like dan share ya,Semoga bermanfaat.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!