Connect with us

#K.SEDIH

May4t mngsa bnjir yg dprcyai hnyut ktika mer3dh bnjir ditemui pgi ini,sm0ga tnng di ‘Al4m’ sna

Published

on

May4t mngsa bnjir yg dprcyai hnyut ktika mer3dh bnjir ditemui pgi ini,sm0ga tnng di ‘Al4m’ sna

Seorang 0per4tor kiI4ng dikhu4tiri Iem4s seIepas dip3rcayai dihnyutkan arvs der4s bnjir di Jalan Pintasan Kampung Cempaka-Sungai Soi di sini semalam ditemukan I3mas oleh orng kampung pagi tadi.Pagi ini Mohd Halimi telah ditemui ditepi pant4i Kg Cempaka oleh org Kampung disitu, m0hon d0akan supaya dipermvdahkan urusan pengkebvmian jnazah hari ini di Kg Kuala Pahang, Pekan.

Semuga Allah memberi kesab4ran kepada kedva ibu dan bapa AImarhvm.Ketva P0Iis Daerah Kuantan, As1sten Komis1oner P0Iis (ACP) Wan Mohd Zahari Wan Busu, berkata dalam kej4dian kira2 jam 8 pagi semalam, ker3ta Pr0ton Ex0ra yang dinaiki m4ngsa bersama seorang rakannya h4nyut dibawa ar us der4s ketika melalui jmbatan di sungai kampung terb4bit.

Bagaimanapun, rakan m4ngsa, Muhammad Amirul, 23, berjaya menyeI4matkan diri dengan ber3nang ke teblng seb4liknya mngsa terus hiIng dib4wa aru.s.Menvrut ibu m4ngsa, Rahimah, selepas men0longnya mencvci kudls dan menyarrvngkan st0kin, Mohd Halmi member1tahunya mahu prgi ke Kampung Seri Damai, di sini untuk mengh4diri majl1s perkhwinan rakannya.

“Bapanya, Nazlan Hassan, 62 ada menghvbunginya dan menyvruh puIang seg3ra kerana kaw4san rumah kami mula din4iki air sel4in turvt menasih4tinya supaya berh4ti2 kerana kawasan Seri Damai juga telah dinaiki air.

“Kali terakh1r bapanya berhvbung dengannya melalui Wh4tsApp kira2 jam 7 pagi semalam dan seIepas itu kami g4gaI menghubvnginya sebeIum bapa kepada rak4nnya itu datang ke rumah memaklvmkan kej4dian ini,”katanya yang t1nggaI di Kampung Kuala Pahang di sini.

Menvrutnya, Mohd. Halmi adalah ank ke-2 daripada 5 beradik seorang yang sent1asa boleh dih4rapkan terut4manya ketika di rumah dan m4ngsa bek3rja di sebuah k1Iang kereta di P3kanWan Mhd Zahari berkata 0perasi menc4ri dan menyel4mat mmb4bitkan 10 peg4wai dan angg0ta p0Iis dan b0mba, menggvnakan dua b0t dan mas1ng2 sebuah I0ri serta pacvan 4 r0da.

K3s ini adalah kej4dian hiIng kedua dalam temp0h 24 jam, selepas seorang lel4ki dip3rcayai meng4Iami mas4Iah m3ntaI masih beIum dijvmpai selepas dik4takan trjun di Jamb4tan Sri Damai di sini pada 12.25 tengah hri sem4lam.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:BERNAMA

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!