Connect with us

#K.SEDIH

“di sinilh lmb4ian ter4khir arwh bapa” – terk3du dngn apa yg berlakv,rumah pus4ka yg diaman4hkn hnya tnggal tngga dn ti4ng

Published

on

“di sinilh lmb4ian ter4khir arwh bapa” – terk3du dngn apa yg berlakv,rumah pus4ka yg diaman4hkn hnya tnggal tngga dn ti4ng

“Di sinilah lamb4ian ter4khir arwh bapa kepada mak yang ber4da dalam ker4nda”.Itu simb0lik yang dir4sai Rohana Mahfodz, 76, seb4ik mel1hat rum4h pus4ka berusia 52 tahun peningg4lan arwh ibu bapanya di Batu 18, Kampung Jawa, dihanyvtkan bnjir dal4m kej4dian bnjir melnda Sabtu lalu.

Menurvtnya, rumah itu kini hanya tinggal tangg4 dan satu t1ang sahaja.”Ti4ng ini juga simb0lik keutvhan kasih sayng arwh ibu bapa. Rasa seperti tk percaya apabila bangun t1dur strvktur rum4h sud4h ti4da.

“Ia membuatkan saya tertanya2 kenapa hanya t1nggal tangg4 dan ti4ng. Mungkin ia bagi meng1ngatkan saya kepada kasih s4yang ibu dan ayah. Ti4ng itu mvngkin sebagai petnda untuk bina kembali rvmah. Ada hikm4h di sebalik semua kej4dian ini.” katanya ketika ditemui Har1anM3tro di rumhnya di sini, hari ini.Rohana yang tinggl se0rang diri berkata, rumah itu cukvp bermkna buat dirinya dan adik beradik yang lain kerana dij4dikan tempat berh1mpun saudara m4ra setiap kali mus1m bvah dan per4yaan.

“Saya berhrap dapat bin4 semula rumah ini namvn belvm berb1ncang dengan adik beradik lain.

“Ia dibina sik1t d3mi sed1kit sejak 1969. Lantai baru saja dibuat semvla dan cvcu belvm sempt menj3jaknya,” katanya.Sementara itu, adik kes3mbilan Roh4na, Rohani, 57, berkata, kakak sulvngnya itu kini tinggl bersamanya di Ampang sementara adik ber4dik berb1ncang untuk mengvruskan ‘aman4h’ itu.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!