Connect with us

isu semasa

Saudara Kita Di Pedalaman Sedang Diuji Dengan Masalah Kewangan Saat Ini,Kita Boleh Sedekahkan Al-fatihah Buat Kesejahteraan Mereka

Published

on

Saudara Kita Di Pedalaman Sedang Diuji Dengan Masalah Kewangan Saat Ini,Kita Boleh Sedekahkan Al-fatihah Buat Kesejahteraan Mereka

Sudah 2 tahun lebih v1rus kor0na mengg4nggu keam4nan manusia di seluruh dunia. Virvs ini bukan sahaja meny3rang kesihatan kita, bahkan turut meny3rang dan menganggu keadaan ekonomi serta kewangan kita.

PKP 1.0 tahun lalu melihatkan bagaimana bermulanya episod dvka serta kesukaran hidup puluhan ribu rakyat Malaysia setelah kehilangan pekerjaan dan sumber mencari rezeki. Ada yang diberhentikan kerja, ada pemilik syarikat yang terpaksa berhenti beroperasi, ada yang jualannya jatuh merundum, ada juga yang bekerja tapi tidak dibayar gaji.

Selepas lebih setahun, Malaysia sekali lagi berhadapan dengan situasi yang sama. Namun kali ini, lebih sukar dan ramai yang terkesan. Ditambah pula dengan jumlah kes positif harian Cov1d-19 yang terlalu tinggi membuatkan rakyat marhaen terus buntu bagaimana mahu mahu mencari rezeki.

Bukan itu saja, angkara virvs durjana ini ramai juga yang diuji ujian kesihatan dan juga kehilangan orang tersayang. Ramai yang tertekan dan mulai berputus asa. Namun, hidup tetap perlu diteruskan. Entah bila situasi sebegini akan berakhir.

Kami di Peduli Insan sangat prihatin dan rasa bertanggungjawab untuk membantu saudara-saudara kita di serata tanah air yang sedang diuji dengan masalah kewangan saat Malaysia dikenakan Lockdown ini.

Projek Bantuan Kec3masan C0vA1d adalah projek anjuran Pertubuhan Peduli Insan bertujuan untuk menyalurkan bantuan berbentuk keperluan asasi seperti pek makanan, barangan keperluan bayi seperti lampin & susu bayi, Kit wanita, Unsung Heroes Kit, & lain-lain bantuan kepada golongan sasar yang terjejas . Sasaran penerima bagi projek ini buat masa ini adalah keluarga B40 yang memerlukan di Malaysia amnya. Tanpa mengira bangsa, kaum & agama.

Kami juga ingin mengajak tuan/puan di luar sana untuk sama-sama membantu dan menyumbang buat saudara-saudara kita yang sedang dalam kesvsahan dan kes3mpitan saat ini.

Sudah baca artikel ini?jangan lupa untuk like dan share ya,Semoga bermanfaat.

Sumber:peduliinsan

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!