Connect with us

#K.DUNIA

ramai ber4ng bila ust4z Abu Syafiq tvnaikan umr4h bersama jema4h tnpa vaks1n – “mcmna nnti malysia tk dbnarkn msuk negara org klau ada individv spt n”

Published

on

ramai ber4ng bila ust4z Abu Syafiq tvnaikan umr4h bersama jema4h tnpa vaks1n – “mcmna nnti malysia tk dbnarkn msuk negara org klau ada individv spt n”

Sej4k semalam, tul4r berk3naan peng4kuan meng3jutkan seorng pend4kwah yang dikenali di med1a sos1al apabila meng4ku tk mengambil sunt1kan vksin dan membawa para jem4ah yang tvrut tk div4ksin menvnaikan umr4h.

Dia juga menvduh bahawa v4ksin itu merupakan s4lah satu mata penc4rian gol0ngan ‘p4kar’ dalam kes1hatan dan sunt1kan tersebut mempunyai t4mat temp0h.

Susvlan daripada ‘keber4niannya’ dengan peng4kuan tersebut, rmai warg4net yang mulai berng kerana mer4sakan tind4kannya boleh membuatkan nama baik Mal4ysia terc3mar.

Mana tknya, jika ber1ta tersebut sampai ke Arab Saudi, bimbng pih4k mereka akan meny3kat keh4diran jem4ah dari Malaysia untuk berib4dah ke sana susvlan v4ksin mervpakan s4lah 1 sy4rat untuk memb0lehkan masvk ke neg4ra itu.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:Ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!