Connect with us

Uncategorized

Baik Sungguh Kelakuan Pemuda Ini Tolong PIhak Berkvasa Dalam Jauhi Kebun-kebun H@ram

Published

on

Baik Sungguh Kelakuan Pemuda Ini Tolong PIhak Berkvasa Dalam Jauhi Kebun-kebun H@ram

usahawan baik ini  menawarkan enam buah jentolak miliknya sebagai salah satu usaha bagi membantu Jabatan Perhutanan Negeri Pahang (JPNP) dalam operasi memusnahkan kebun durian h@ram di Hutan Simpan Kekal (HSK) Batu Talam, Raub.

Menurut lap0ran Sinar Harian, Ali Omar menyuarakan hasrat murni bagi membantu anggota yang terlibat dalam operasi tersebut secara percuma melalui sebuah posting di laman Facebook miliknya semalam.

Saya sedia membantu secara percuma!

“Saya lihat dengan keluasan kawasan terlibat lebih 100 hektar, sangat luas jadi ia sedikit membeb@nkan anggota terlibat.
“Dengan penggunaan lebih banyak jentolak ia akan mengur@ngkan b3ban dan masa anggota,” kata usahawan dari Kuala Krai, Kelantan itu.

Usahawan berusia 34 tahun itu berkata, dia akan terus menghantar jentera berkenaan ke lokasi terb@bit sekiranya pihak JPNP bers3tuju dengan khidmat yang ditawarkan.

“Saya telah berhubung dengan pegawai jabatan dan nampaknya ada maklum balas positif. Jadi saya berharap dengan penggunaan jentolak terb4bit dapat membantu pih4k jabatan,” ujarnya.

Posting tersebut dikongsi hampir 4,000 kali dan menerima 6,600 tanda suka selain dihujani kom3n positif netizen yang menyokong hasrat Ali dalam usaha memelihara HSK daripada diceroboh pihak tertentu.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,semoga bermanfaat.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!