Connect with us

isu semasa

Namun Dijemput Allah Dengan T4k Terduga,N1at Baik Pulang Kampung Kerana Isteri Mengandung Selepas D0s 2 Selesai

Published

on

Namun Dijemput Allah Dengan T4k Terduga,N1at Baik Pulang Kampung Kerana Isteri Mengandung Selepas D0s 2 Selesai

RANTAU PANJANG – “Tidak sangka kehila.ngan abang sejak Isnin lalu berakhir dengan berita yang menyedi.hkan apabila dia ditemui tidak lagi bernya.wa,” kata Syukran Mod Yusoff.

Dia adalah adik kepada Abdullah Taifur Mohd Yusoff, 40, mangsa yang ditemui ma.ut selepas kereta miliknya dipercayai terba.bas masuk ke dalam paya dalam kejadian di Kampung Kuala Kwong, Jalan Lubok Stol- Rantau Panjang, jam 11.30 tengah hari, semalam.

Syukran berkata, abangya yang bekerja sebagai kakitangan hosp.ital disy.aki hil.ang sejak Isnin apabila dia tidak pulang ke rumah dan tidak dapat dihubungi menyebabkan dia sekeluarga bim.bang.

“Sebelum mengetahui keja.dian sebenar, salah seorang adik beradik saya turut membuat lapo.ran poli.s mela.porkan keh.ilangan ar.wah, namun tidak menyangka apa yang kami takutkan, benar-benar terjadi.

“Arw.ah seorang yang sangat baik selain rapat dengan ibu, Che Zainun Che Daud, 64. Pemergiannya amat dirasai tetapi kami reda dan berdoa semoga dia ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman,” katanya ketika dihubungi, malam tadi.

Syukran berkata jena.zah abangnya selamat dikebu.mikan di Tanah Perkub.uran Islam Kampung Gertak Lembu, Salor, di Kota Bharu semalam, sebaik jena.zah ditu.ntut dari Un.it Fore.ns.ik Hospi.tal Pasir Mas (HPM), malam tadi.

Sementara itu, Ketua Pol.is Daerah Pasir Mas, Asis.ten Komisi.oner Mohd Nasaruddin M Nasir, berkata pih.aknya menerima panggilan daripada orang kampung menyatakan menemui sebuah kereta terba.bas masuk ke dalam paya di lokasi keja.dian.

“Sebaik sampai di lokasi benar terdapat kereta jenis Perodua Myvi berwarna kuning di dalam paya sedalam tiga meter. Dengan bantuan pihak Jab.atan Bo.mba dan Peny.elamat Rantau Panjang, kereta dapat diangkat dan menemui mangsa yang sudah menin.ggal dun.ia.

“Hasil sias.atan, ma.ngsa dipercayai dari arah Lalang Pepuyu ke Rantau Panjang sebelum kereta miliknya tidak dapat dikawal dan terba.bas ke dalam paya berkenaan.

“Ma.yat dibawa ke Unit Forensik HPM, dan peg.awai perubatan bertugas mengesahkan ma.ngsa meni.nggal aki.bat lem.as,” katanya.

K.es disi.asat dibawah Sek.syen 41 Ak.ta Penga.ngkutan Ja.lan (APJ) 1987.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya.Terima kasih,Semoga bermanfaat.

Sumber:cempedakcheese

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!