Connect with us

isu semasa

Cuba Tenangkan Adik Kerana Ibunya Baru Sahaja Meningg@l Akib@t C0vid19,Ayah Pula Guna Bantuan Pernafasan Oksigen

Published

on

Cuba Tenangkan Adik Kerana Ibunya Baru Sahaja Meningg@l Akib@t C0vid19,Ayah Pula Guna Bantuan Pernafasan Oksigen

K3s kema.tian melib@tkan Cov1d-19 di Malaysia nampaknya semakin hari semakin bertambah. Ada saja khabar duka yang diterima sehingga membuatkan kita sendiri hiba mendengarnya.

Kanak2 menangis kehil@ngan ibu

Dalam sal@h satu perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna TikTok yang juga seorang petugas kesihatan dikenali sebagai @__amin91__ , diatelah memuat naik video beberapa frontliner sedang menenangkan seorang kanak-kanak yang baru sahaja kehil@ngan ibunya.

Kanak-kanak yang dikenali sebagai Aliff itu ditempatkan di pusat kuarantin dan mendapat khabar ibunya men1nggal dun1a kerana wab@k tersebut. Ketika itu bapanya sedang mendapatkan bantuan oksigen kerana posit1f Cov1d-19 juga.

Pem3rgian kakak tersayang

Beberapa petugas kesihatan telah mengg0sok belakang badan Aliff yang dilihat sedih mendengar berita dvka itu disaksikan beberapa pes@kit lain di katil bersebelahan dengannya.

Semoga allahy@rham dit3mpatkan di syurga

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet berasa sangat sebak melihat momen duka itu apabila kanak-kanak berkenaan menerima khabar sed1h ketika dia keseorang.

Masing-masing mendoakan agar kanak-kanak itu kuat serta tabah menerima takdir dan berharap agar bapanya kembali pulih setelah dia kehilangan ibu tersayang.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,Terima kasih,semoga memberi manfaat.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!