Connect with us

#SELEBRITI

“asyraf dulvnya bud4k nak4l,tp dh bervbah ke jln yg ben4r” – Suam1 Siti Nurhaliza Cer1ta ‘ke4daan’ an4k pada mas4 dulv

Published

on

“asyraf dulvnya bud4k nak4l,tp dh bervbah ke jln yg ben4r” – Suam1 Siti Nurhaliza Cer1ta ‘ke4daan’ an4k pada mas4 dulv

PERUB4HAN yang ditunjukkan an4k t1ri Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Asyraf Khalid dalam bisnes dan kehidvpan banyak did0rong oleh Mentor Usahawan, Datuk Wira Dr Azizan Osman.

Perkara itu did3dahkan bapanya, Datuk Seri Khalid Mohamad J1wa atau Datuk K dalam sebuah hantaran video yang dikongsikan Asyraf baru-baru ini.

Datuk K turvt merakamkan penghargaan kepada Azizan yang berjaya mengvbah dan memb1mbing an4knya bukn saja dalam bisnes malah keh1dupan dalam tempoh tiga tahun.

Sementara itu, Asyraf ketika ditemui berkata, ucapan tersebut dibuat ketika makan malam dan sempena sambutan hari l4hir b4panya di ked1aman mereka pada Isnin lalu.

“Membuat beliau bngga dengan saya merupakan ‘b1g why’ sel4ma ini.

Asyraf menerima bimbngan Azizan Osman sejak 3 tahun lalu.

“Alhamdulillah, semuanya berVbah bila bertemu dengan ment0r saya yang betVl2 ub4h bisnes Mutyara, mal4h hidVp dan memberikan saya banyak persp3ktif lebih baik,” katanya dalam hantaran itu yang menerima lebh 30,000 tontonan setakat ini.

Dulu Asyraf merupakan bud4k nak4l dan selalu mengec3wakan bapa serta mer4sakan dirinya tid4k berjaya.

Tambah Asyraf, beliau faham perjalanannya masih jauh namVn sangat bersyVkur dengan lu4han bapanya buat pertama kali di hadapan ment0r sendiri.

Asyraf bersama bapa dan ibu t1rinya, Siti Nurhaliza

Dalam pada itu, Asyraf melihat Azizan sebagai ment0r yang terbaik buat dirinya yang bukan hanya memb1mbing meng3nai bisnes semata-mata malah secara hol1stik termasuk kep1mpinan dan perhVbungan sesama manusia dan bersama Maha Esa.

“Nilai-nilai baik ada dalam lingkungan anak didik Azizan dan RichWorks membuatkan beliau menjadi lebih baik lagi.

“Mereka meskipun sudah mencapai kejayaan pada satu t4hap yang baik dengan jualan jutaan ringgit masih rendah diri, tk l0kek berk0ngsi ilmu dan perK4ra betul dilakukan,” ujarnya.

Sementara itu, Datuk K dalam ucapannya tVrut menc3mburui dan kagum keb0lehan yang dimiliki Azizan yang mel4hirkan ramai usah4wan jut4wan.

Sementara itu, Datuk K turut meng1ngatkan usahawan yang berjaya tk melVpakan individu yang masih mer4ngkak dan berusaha ker4s untuk mencapai kej4yaan.

“Jangan lVpa masyarakat lain, di lVar sana ada juga orang yang tk berj4ya seperti kita, j4ngan terlalu berb4ngga dan 3go, tapi ‘be hVmble, m0re hVmble and m0re hVmble’, aj4r mereka untuk capai kej4yaan,” katanya.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:Mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!