Connect with us

Motivasi

Datang Ambil Vaks1n Berpakaian Luar Biasa,Akhirnya Beri Bantuan Kepada Frontliner Kita

Published

on

Datang Ambil Vaks1n Berpakaian Luar Biasa,Akhirnya Beri Bantuan Kepada Frontliner Kita

Cuba bayangkan kalau korang terserempak dengan seseorang yang berperangai atau berpakaian agak pel.ik dan luar biasa, tak dinaf.ikan mesti ramai yang akan cuba menghi.ndari atau ‘mengata’ orang tersebut, betul tak?

Namun begitu, adalah tidak musta.hil jika orang yang dis@ngka menjengkelkan itu sebenarnya memiliki keperibadian yang lebih baik daripada kita.

Begitulah seperti keja.dian yang berlaku di PPV Universiti Sains Malaysia (USM), Pulau Pinang baru-baru ini.

Menerusi perkongsian page Facebook rasmi USM, seorang pakcik telah hadir ke pusat pemberian vak.sin untuk mengambil sunti.kan dengan ‘fesyen’ yang agak pelik.

Ramai pandang pel.ik

Dalam gambar-gambar yang dimuat naik, dilihat pakcik berbaju merah jambu itu menyarung plastik di kepalanya. Perkara itu meraih perhatian pengunjung lain di PPV berkenaan secara serta-merta.

Biarpun ramai yang memandang sero.ng dan ketawa, namun pakcik itu tidak mengh1raukan pandangan orang lain terhadap dirinya.

T.ak kisah orang berkata2

Hulur duit untuk belanja ‘fronliners’ makan

Namun siapa sangka, sebaik sahaja urusannya selesai pakcik itu kemudian menghulurkan sejumlah wang dan meminta pihak sekretariat PPV itu membeli makanan buat ‘fr0ntliners’ yang sedang bertugas.

“Fr0ntliners dah kuat bekerja. Tolong beli mereka makanan,” katanya sambil menghulurkan wang.

Selepas itu dia pun berlalu pergi menaiki teksi yang sama seperti saat ketibaannya di PPV berkenaan. Ramai yang terkejut dan terg@mam melihat kemurahan hati dan sikap berperikemanusiaan yang dimiliki oleh pakcik itu.

Meninjau ke ruangan kom.en, rata-rata netizen memuji sikap prihatin pakcik berhati emas berkenaan. Dalam pada itu, ramai yang melvahkan rasa b1mbang terhadap keselamatannya.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dans hare ya,semoga bermanfaat.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!