Connect with us

Motivasi

Jika Itu Kemahuan Allah Saya Redha,Sus@h Nak Lepaskan 2 Anak Comel Saya

Published

on

Jika Itu Kemahuan Allah Saya Redha,Sus@h Nak Lepaskan 2 Anak Comel Saya

Apa perasaan kita apabila satu keluarga dij@ngkiti C0vid-19? Pastinya perasaan geli.sah, sedi.h dan hi.ba menyelubungi diri kita. Akib@t v1rus ini, lelaki yang dikenali sebagai Ubaidullah ini mengalami m4salah p@ru-p@ru yang hampir g4gal berfvngsi dan sangat must@hil untuk pulih seperti s3dia kala.

Lelaki ini berkongsi cerita mengenai detik hit4m yang dilalui keluarganya. Paling terkesan, anak-anaknya yang masih kecil turut dis@hkan pos1tif Covid-19. Namun, syukur Alhamdulillah, anak-anak dan isterinya telah disc@j dari wad setelah 10 hari menjalani kuarantin dan rawatan di hospital.

“Ada yang hari emosi saya tak berapa okay… Lagi-lagi bila dr bagitau keadaan saya makin tak okay..”

Berdasarkan perkongsian ini, dia turut bercerita tentang parv-parvnya hampir tersvmbat dan hampir untuk ditidurkan di Un1t Raw@tan Rap1. Bayangkan, kita terp4ksa berp1sah dengan anak-anak yang masih kecil dengan keadaan sebegini.

“Saya hampir ditidurkan dah, kalau masuk oksigen 100% tak okay, saya kena tidurkan. Alhamdulillah, bacaan okay, saya tak ditidurkan…”

Pilu sungguh hati ini dengan penderitaan yang dialami oleh Ubaidullah ketika menjadi pes@kit Cov1d-19. Ingatlah korang semua, w4bak v1rus ini bukanlah cerita dongeng, inilah realiti yang terp4ksa pes@kit ini lalui.

Menurut Ubaidullah, selepas 21 hari terlantar di hosp1tal, dia dibenarkan keluar w@d tetapi masih menerima raw@tan susulan di hosp1tal untuk pemer1ksaan lanjut.

Walaupun demikian, dia tetap bersyukur kerana Allah beri peluang untuk terus hidup dan menyifatkan ia seperti ‘keajaiban’ selepas melalui fas4 krit1kal sewaktu berada di w@d.

Selain tu, dia turut berkongsi beberapa s1mptom yang dialaminya sebelum mendapat tahu bahawa dia posit1f Cov1d-19.

Dalam pada masa yang sama, dia juga meny3ru kepada orang ramai untuk membuat pemeriksaan uj1an sw@b sekiranya mengalami s1mptom seperti dem@m yang tidak kebah hampir seminggu, batvk yang tervk dan kesuk@ran untuk bern@fas.

Katanya lagi, Cov1d-19 ini memberi k3san kepada setiap individu tidak sama dan tidak boleh dijangka. Dia juga menasihati orang ramai agar sentiasa menjaga diri, lagi-lagi individu yang beris1ko seperti pes@kit kr0nik, warga emas dan ibu mengandung.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,semoga memberi manfaat/

Sumber : Siakap Keli

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!