Connect with us

#K.SEDIH

Warga Emas ᴅɪʙᴇʀʜᴇɴᴛɪᴋᴀɴ Kerja,ɴᴇᴋᴀᴅ kayuh Basikal Ratusan KM Pulang Ke Kampung

Published

on

Warga Emas ᴅɪʙᴇʀʜᴇɴᴛɪᴋᴀɴ Kerja,ɴᴇᴋᴀᴅ kayuh Basikal Ratusan KM Pulang Ke Kampung

Ada yang ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ mengambil cuti tnpa gaji dan ada juga yang perlu menerima hakikat ᴅɪʙᴇʀʜᴇɴᴛɪᴋᴀɴ ᴋᴇʀᴊᴀ bagi mengurangkn ʙᴇʙᴀɴ yang perlu ditnggung syarikat.

Dalm ꜱɪᴛᴜᴀꜱɪ ꜱᴜᴋᴀʀ ini, pelbagai kemungkinan boleh berlaku. Lebih-lebih lagi mereka yang berkerja makan gaji dan ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ ʙᴇʀʜᴀᴅᴀᴘᴀɴ dengan ᴍᴀꜱᴀʟᴀʜ ᴋᴇɢᴀᴡᴀᴛᴀɴ ekonomi ekoran daripada langkah ʙᴇʀᴋᴜʀᴜɴɢ yang dilakukan hampir di seluruh dunia.

Nampak sangat ᴘᴇɴᴀᴛ

Pada asalnya dia merupakan seorang ᴘᴇɴɢᴀᴡᴀʟ ᴋᴇꜱᴇʟᴀᴍᴀᴛᴀɴ dan dimaklumkan mempunyai ᴍᴀꜱᴀʟᴀʜ berkaitan pengl1hatan. Oleh sebab itu, dia dalam keadaan ʟᴇᴛɪʜ telah mengayuh basikal untuk pulang.

Hal ini samalah seperti yang berlaku terhadap seorang warga emas di Th4iland yang ditemui seorang pengguna Faceb0ok sedang mengayuh basikal untuk pulang ke kampung selepas diberh3ntikan k3rja.

Tambahnya lagi, warga emas tersebut hanya makan apabila dihvlurkan makanan oleh ins4n sekeliling yang ꜱɪᴍᴘᴀᴛɪ dengan ɴᴀꜱɪʙɴʏᴀ.

Makan minum diberi orang yang ᴋᴀꜱɪʜᴀɴ

ᴛᴏʟᴀᴋ basikal sambil bawa beg pakaian

Apabila dihulurkan sedikit wang, warga emas itu terlihat sebak kerana dia tak mempunyai wang untuk meneruskan perjalanannya.

Walaupun tak dapat dipastikan kesahihan perkongsian tersebut, dapat kita pelajari bahawa masih ada insan yang ꜱᴜꜱᴀʜ dan ᴅɪᴛɪᴍᴘᴀ ᴜᴊɪᴀɴ ʙᴇʀᴀᴛ walaupun sudah berusia emas.

Dapat dilihat dengan jelas dia menggendong beg pakaian besar dan menolak sahaja basikal tersebut. Muat naik dibuat oleh pengguna Faceb0ok di Thailand itu telah mendapat puluhan ribu perkongsian yang nyata berasa sebak dengan nasib menimpa warga emas itu.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:InfoManafaat

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!