Connect with us

#K.DUNIA

“Hanya Allah tempat saya berd0a” – Sering Berharap ‘ᴋᴇᴋᴜᴀꜱᴀᴀɴ’ Allah Walau Peluang adik ‘Tipis’

Published

on

“Hanya Allah tempat saya berd0a” – Sering Berharap ‘ᴋᴇᴋᴜᴀꜱᴀᴀɴ’ Allah Walau Peluang adik ‘Tipis’

Seremban : “Kami perlu memberi perhatian sepenuhnya kepada adik dan berharap ada ‘keaj4iban’ untuk dia sem.buh walaupun peIuang itu seakan tipis,” kata Nurfazlin Mash0r, 34.

Adik Nurfazlin, Fendy Mash0r, 20, kini terIa.ntar selepas terbabit kemaIa.ngan ketika dalam perjaIanan pulang ke rumahnya di Felda PaIong 12, Jemp0l, dari Johor pada Januari lalu.

Dalam kemaIa.ngan itu, Fendy yang menun.ggang Yamaha 135LC dipercayai hila.ng kawalan di Lebuhraya Utara-Selatan Kulaijaya, Johor sebelum terca.mpak dibahu jalan menyebabkan dia pa.rah di kep.ala.

Bercerita lanjut, Nurfazlin berkata, aki.bat kemal.angan itu, Fendy hila.ng banyak da.rah aki.bat kepa.lanya terhe.ntak pada batu selepas topi keledar yang dipakainya tercabut.

Dia berkata, adiknya itu kemudian dike.jarkan ke H0spital Sultanah Aminah, Johor Bahru dan tempurung kep.ala di bahagian kiri terpaksa dikeluarkan selain tulang pipi kirinya pec.ah.

“Dokt0r turut memak.lumkan mata kiri adiknya mengalami ker0sakan pada saraf malah berisik0 buta susulan impak keja.dian.

“Adik menerima raw.atan di h0spital berkenaan lebih kurang dua minggu sebelum di pindahkan ke H0spital Tuanku Jaafar, Seremban dan kini, saya dan ibu menjaganya,” katanya.

Menurut Nurfazlin, adiknya yang juga anak b0ngsu daripada enam beradik itu kini hanya terlantar malah tidak memberikan sebarang reaksi apabila dipanggil ataupun dise.ntuh.

“Kami berharap ada ‘keajaiban’ untuk dia kembali sem.buh, bagaimanapun kami sekeluarga reda sekiranya Allah takdirkan adik begini sehingga akhir ha.yatnya.

“Apa pun keadaannya, kami tetap menjaganya walau dalam apa keadaan sekalipun kerana dia dar.ah daging kami,” katanya.

Katanya, Fendy akan menjalani pemeri.ksaan kesih.atan 21 Mac ini sebelum menjalani pembed.ahan bagi memasukkan semula tempurung kep.ala sekiranya keadaan kesiha.tannya stabil.

Orang ramai yang ingin menghulurkan ban.tuan bagi meringankan be.ban yang ditan.ggung keluarga Fendy boleh menghubungi Nurfazlin di talian 017-2249176.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:HarianMetro Via MajalahUtusan

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!