Connect with us

#K.DUNIA

“gadai ɴʏᴀᴡᴀ ꜱᴇʟᴀᴍᴀᴛᴋᴀɴ budak OKU ” – pengantin Lelaki ꜱᴇʟᴀᴍᴀᴛᴋᴀɴ budak OKU dari ʟᴇᴍᴀꜱ di sungai

Published

on

“gadai ɴʏᴀᴡᴀ ꜱᴇʟᴀᴍᴀᴛᴋᴀɴ budak OKU ” – pengantin Lelaki ꜱᴇʟᴀᴍᴀᴛᴋᴀɴ budak OKU dari ʟᴇᴍᴀꜱ di sungai

TIND4KAN pantas se0rang pengantin menyelamatkan se0rang kanak-kanak lelaki keIainan upaya (OKU) yang hampir Iemas di dalam sungai mendapat pujian ramai.

Ketika masih dalam persalinan baju Melayu, Mohd Anuar Ahmad, 33, terjvn ke dalam sungai di Anak Bukit, Alor Star, Kedah bagi menyeIamatkan mngsa.

VIDEO

“Ketika kejdian kami sedang buat sesi ph0tosho0t di situ. Budak tu dah hampir Iemas.

“Orang kampung kat situ cakap mereka tak b0leh berenang, tak ber4ni nak terjvn tak berani nak t0long,” katanya kepada mStar.

Sementara itu menurut isterinya, Noorhalinda Mohamod, 38, dia berbangga apabila Anuar sanggup membah4yakan diri bagi menyeIamatkan kanak-kanak berkenaan.

“Sebenarnya bukan senang suami saya nak seIamatkan dia sebab budak tu hiper4ktif.

“Suami saya pun dig1gitnya kerana dia tak kenaI. Mereka terpksa bawa ibu kanak-kanak itu naik b0t dan dekati mereka di daIam air untuk pujuk,” katanya.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:Mstar Via MediaKini

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!