Connect with us

#K.DUNIA

Ibu tak mampu bayar ᴜʙᴀᴛ rm60 untuk anak,ini ᴛɪɴᴅᴀᴋᴀɴ petugas farmasi,kita kenalah sentiasa ingat yang ʜɪᴅᴜᴘ kita hendaklah bersyukur

Published

on

Ibu tak mampu bayar ᴜʙᴀᴛ rm60 untuk anak,ini ᴛɪɴᴅᴀᴋᴀɴ petugas farmasi,kita kenalah sentiasa ingat yang ʜɪᴅᴜᴘ kita hendaklah bersyukur

Terbaharu melalui perkongsian dari portal The V0cket, seorang pengguna elah berk0ngsi kisah sedih di sebuah pusat perubatan di Kuala Terengganu, Terengganu. Ketika Maidatul menunggu di ruangan menunggu, beliau menyaksikan situasi di mana seorang wanita tidak mampu membayar bil ubat anaknya.

Menurutnya, wanita itu telah menunjukkan kad bantuan perubatan tetapi kad tersebut tidak diterima di pusat perubatan tersebut. Lalu, wanita itu mengatakan tidak mahu mengambil ubat dan seperti mahu bergegas keluar bersama suami dan bayinya.

Melihat situasi tersebut, pekerja di bahagian farmasi pusat perubatan itu memanggil wanita itu dan membantu melunaskan bayaran ubatan untuk bayi wanita terbabit.

Tidak put0s-put0s ucapan terima kasih dari mulut wanita itu kepada pekerja di bahagian farmasi tersebut. Selepas itu, Maidatul yang mahu membayar kos perubatan ayahnya mahu melunaskan bayaran wanita tersebut tetapi bayaran telah dilangsaikan oleh petugas pusat perubatan itu.

Kisah wanita tersebut mendapat perhatian warganet dan rata-rata menzahirkan rasa sedih serta simpati terhadap nasib wanita dengan bayinya.

Malah, para warganet memuji tindakan petugas pusat perubatan itu yang sanggup membantu dengan mengeluarkan wangnya sendiri.

Rata-rata mereka juga berharap jika terjumpa orang yang memerlukan dapat memberikan bantuan yang sewajarnya. Saat ini, kisah wanita ini telah meraih lebih 20 ribu retweet.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:InfoManafaat Via MyTvVi

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!