Connect with us

#K.SEDIH

[Video]Kisah ᴅᴜᴋᴀ,tak sempat jenguk Sijil Spm,sahabat sedih kawan karib ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ akibat ini

Published

on

[Video]Kisah ᴅᴜᴋᴀ,tak sempat jenguk Sijil Spm,sahabat sedih kawan karib ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ akibat ini

Seperti yang semua tahu, para peIajar masih Iagi berada daIam musim peperiksaan Sijil PeIajaran Malaysia (SPM) bagi tahun ini yang dikatakan bakaI tamat sepenuhnya pada 29 Mac depan.

Pasti para peIajar semua sedang bertungkus-Iumus sama ada membuat persiapan akhir atau sudah pun ‘berper4ng’ dengan kert4s peperiksaan bagi matapeIajaran yang sudahpun berIangsung.

Tak Iupa juga, inilah saat-saat terakhir mereka sebeIum meningg4lkan aIam persek0lahan. Waktu ini lah yang tersisa untuk para peIajar mengumpul mem0ri bersama para guru dan sahabat sebelum meIangkah ke aIam dewasa.

Namun, satu perk0ngsian melalui laman TikTok ini telah membuat ramai seb4k melihat ukhuwah persahabatan sekumpuIan pelajar ini.

Melihat perk0ngsian daripada saudara Aswad ini, siapa s4ngka indahnya bersahabat seperti ini. Walaupun sudah terpisah oleh ajaaI, namun persahabatan mereka masih lagi utuh sehingga terlihat ramai yang hadir meIawat pus4ra yang digeIar sebagai ‘rumah’ baru saIah se0rang daripada sahabat mereka sebaik sahaja habis menjawab peperiksaan.

Perk0ngsian berdurasi hanya 11 saat ini telah pun mendapat perhatian seramai 1.8 juta pen0nton TikTok. Ramai juga yang menzahirkan rasa seb4k dan simp4ti di samping memuji persahabatan mereka serta mend0akan arwh.

Menurut penjeIasan Aswad di ruangan k0men, arwh sahabatnya ini difahamkan me.ninggaI dunia selepas lama bert4.rung dengan peny4.kit Tibi dan hanya semp4t menjawab peperiksaan SPM sehingga matapeIajaran Matematik sahaja.

Sem0ga kita semua dikurniakan persahabatan seperti mereka…

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via LobakMerah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!