Connect with us

#SEMASA

[Video]”ʜᴀꜱᴀᴅ ᴅᴇɴɢᴋɪ hancurkan segalanya” – wanita sarat hamil tak pandai duduk diam,ᴅᴇʀɪᴛᴀ akibat ᴅɪꜱɪʜɪʀ orang

Published

on

[Video]”ʜᴀꜱᴀᴅ ᴅᴇɴɢᴋɪ hancurkan segalanya” – wanita sarat hamil tak pandai duduk diam,ᴅᴇʀɪᴛᴀ akibat ᴅɪꜱɪʜɪʀ orang

Gara-gara sifat has4d d3ngki, se0rang usahawan wanita dipercayai menjadi mngsa sih1r pihak tertentu sehingga berdepan pend3ritaan apatah lagi sedang sar4t hamiI dengan usia kandungan sembilan bulan.

Menerusi beberapa perk0ngsian di laman Instagram, wanita dikenali sebagai Ezzah Nellysa itu memuat naik vide0 memaparkan dirinya mer0nta-r0nta men4han kes4kitan ketika dir4wat oleh se0rang ustaz.

Menurut usahawan bisnes kafe itu, dia kini berser4h semuanya pada Allah SWT dan cuba bers4ngka baik dengan ujian dilaIui dengan penuh kuat serta reda.

“Ya Allah, anakku, banyak sangat yang kamu sudah laIui selama hampir 9 buIan kamu berada di daIam perut m0mmy..

“Syukur kepada Allah yang m0mmy tak melaIui this aIone. Memang tak kuat, hampir nak give up meninggaIkan semuanya, kadang-kadang m4rah tanya apa saIah aku sebenarnya.

“Tapi semaIam betul-betul buat ku tersed4r, Allah hanya menurunkan ujian buat mereka yang m4mpu. Dan Allah nak teng0k kita redha atau tak.

“Sekarang ni m0mmy redha apa pun, dan m0mmy ser4hkan semua kepadaNya. Dan hanya kepadanya kita berg4ntung,” tulisnya yang hamil anak ketiga.

Ezzah berkata, dia meminta 0rang ramai mengambil pengajaran daripada kisahnya selain berterima kasih kepada mereka yang menitipkan d0a pada malam Nisfu Syaaban lalu.

Esoknya jumpa Iipan nak masuk kedai

“Ambillah pengajaran dari cerita m0mmy ni untuk kita sentiasa perbaiki diri dan bers4ngka baik pada Allah, siapa buat, kenapa buat or apa tujuan semua kita jangan fikir.

“Terima kasih buat yang mend0akan m0mmy juga, maIam nisfu syaaban tu tak st0p m0mmy dapat doa dari y0u guys yang mommy memang takkan dapat pernah balas. M0mmy d0akan yang baik semua berbalik pada you guys,” katanya.

Sebelum ini, suami Ezzah iaitu Afiq Zulkifly pernah berk0ngsi bahawa isterinya suk4r untuk tidur dan kerap mengaIami mimpi nge.ri selain terjumpa beberapa ‘barang’ di luar kafe mereka.

Buntu dengan situasi berkenaan, Afiq menjeIaskan mereka hanya mencari rezeki untuk membesarkan anak-anak dan memoh0n maaf kepada pihak tertentu sekiranya terdapat sebarang kekhiIafan diIakukan sebelum ini.

“Lepas ayah mertua baca d0a dgn izin Allah. Allahuakbar Betul2 dia tunjukkan. Bungkusan pad (tuaIa wanita) berisi duit syiling j4rum dan r4nting bersama dgn nota “Neli tutup” staff jumpa kat beIakang kedai.

“Ya Allah kedai kami ni tak hebat mana pun. Cari rezeki haIal nak besarkan anak2. Dalam neIi cafe ni ada berpuluh vend0r sama² cari rezeki nak s4ra hidup.

“JanganIah g4nggu kami. Sy minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kalau ada sesiapa yang kami pernah tersinggung kan perasaan,” ujarny

Rata-rata netizen meIuahkan rasa kasihan melihat kes4kitan dihadapi wanita tersebut dan mend0akan agar Ezzah sekeluarga dilindungi serta dipermudahkan segala urusan.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via OhMyMedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!