Connect with us

#SEMASA

“Hadiah untuk bapa” – anak hadiahkan ʙᴜᴀʜ ᴘɪɴɢɢᴀɴɢɴʏᴀ kepada bapa,tak kisah ᴋᴇꜱɪʜᴀᴛᴀɴ demi ibubapa tersayang

Published

on

“Hadiah untuk bapa” – anak hadiahkan ʙᴜᴀʜ ᴘɪɴɢɢᴀɴɢɴʏᴀ kepada bapa,tak kisah ᴋᴇꜱɪʜᴀᴛᴀɴ demi ibubapa tersayang

Pengorbanan seorang bapa memerah keringat dalam membesarkan anak-anak tiada gantinya walaupun dengan wang ringgit. SOKONGAN TRANSPLAN BUAH PINGGANG MALAYSIA meraih pujian daripada orang ramai berikutan sanggup berkorban ‘nikmat kesihatannya’ demi bapa tersayang.

‘Hadiah untuk Ayah’

Menerusi hantaran tersebut, pemuda ini menceritakan ayahnya menghidap peny4kit buah pinggang kr0nik tahap lima (end stage renal failure) yang memberi maksud buah pinggang tersebut gagal berfungsi sepenuhnya. Kidney transplant 14/03/2019 (3 tahun yang lalu). Setelah melalui pelbagai peringkat s4ringan, akhirnya pada 14/03/2019 saya telah menjalani pemb3dahan pemindahan buah pinggang, living related renal transplant (donor) untuk ayah.

Ujar lelaki ini lagi, pemindahan buah pinggang kepada ayahnya merupakan hadiah paling bermakna dan berharga yang pernah diberikan kepada insan istimewa ini. Ayah yang tidak pernah mengenal erti penat membesarkan kami. Terima kasih ayah membesar dan mendidik kami semua. Semoga dengan pengorbanan ini memberi makna erti kehidupan dan sinar baru untuk Ayah.

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan. Sekarang ayah dah sihat kembali seperti biasa. Dah boleh buat aktiviti harian seperti biasa. Tidak perlu lagi dialysis. Lelaki ini pada masa yang sama turut memanjatkan rasa syukur dan berterima kasih kepada isteri dan keluarga yang sangat membantu selepas pembedahan tersebut berlangsung.

Alhamdulillah, Terima kasih Allah atas segala nikmat.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen turut terharu dengan kisah yang dikongsi dan turut menitipkan doa buat mereka sekeluarga.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:InfoManafaat Via OhBulan

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!