Connect with us

#K.DUNIA

Akibat ᴅᴇɴᴅᴀᴍ,anak yatim ᴍᴀᴜᴛ dibuat oleh rakan,sebabnya tak masuk akal

Published

on

Akibat ᴅᴇɴᴅᴀᴍ,anak yatim ᴍᴀᴜᴛ dibuat oleh rakan,sebabnya tak masuk akal

KUANTAN – Hanya kerana disy4ki mengambil duit sebanyak RM4, se0rang kanak-kanak yang menghuni sebuah rumah anak yatim dan miskin dipercayai dibeIasah rakannya sehingga m4.ti di sebuah k0mpleks rumah anak yatim dan miskin di sini semalam.

Difahamkan dalam kejdian kira-kira pukul 4 petang itu mngsa Muhammad Hafdan Qurbani Azhar,11, yang merupakan murid Sek0lah Kebangsaan Sg. Soi di sini telah disep4k, dice.kik dan dihemp4s ke lantai sehingga tidak sedarkan diri di surau k0mpleks rumah anak yatim dan miskin berkenaan.

Ketua Polis Daerah Kuantan Asisten Komisioner Wan Mohd Zahari Wan Busu berkata, berdasarkan sia.satan awal mendapati mngsa telah dibawa tiga pelajar lain yang merupakan penghuni asrama berkenaan dalam keadaan tidak sedarkan diri ke rumah penyeIia asrama.

“PenyeIia asrama yang mengesy4ki mngsa mengaIami s4wan membawa mngsa ke h0spital untuk mendapatkan raw4tan sebelum mngsa dis4hkan meninggaI dunia dan pengadu membuat lap0ran p0lis untuk tind4kan lanjut.

“Polis kemudian telah men4han reman se0rang pelajar berumur 16 tahun selama tujuh hari untuk sia.satan lanjut dan sia.satan giat dilakukan,” katanya di sini hari ini.

Menurut Wan Mohd Zahari m4.yat mngsa dibawa ke H0spital Tengku Ampuan Afzan Kuantan untuk bed4h sia.sat dan sia.satan dilakukan di bawah Sek.syen 302 Kanun Kesek.saan.

Beliau memberitahu, berdasarkan sia.satan awaI mendapati l0kasi kejdian merupakan bangunan surau di k0mpleks berkenaan dan terdapat s4ksi dalam kejdian berkenaan.

Katanya, berdasarkan siasatan awal m0tif kejdian adalah kerana tidak berpuas hati dan ada unsur dend4m svspek terhadap mngsa,”ujarnya.

Ujarnya, sia.satan awaI juga mendapati mngsa dise.pak, dice.kik dan dihemp4s ke lantai sehingga tidak sedarkan diri.

Sebagai rek0d, K0mpleks asrama berkenaan yang dibawah seliaan kerajaan negeri mempunyai kira-kira 36 0rang penghuni yang terdiri daripada anak yatim dan anak-anak asnaf.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via HamlauNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!