Connect with us

#K.DUNIA

“Dah tahu erti kehilangan” – pertama kali sekolah tadika,bila pulang adik nak ke ᴘᴜꜱᴀʀᴀ nak cerita semua detik berlaku di sekolah

Published

on

“Dah tahu erti kehilangan” – pertama kali sekolah tadika,bila pulang adik nak ke ᴘᴜꜱᴀʀᴀ nak cerita semua detik berlaku di sekolah

SemaIam bermulanya sesi persek0lah baru untuk penggaI ini. Pelbagai dr4ma dapat dilihat terutamanya mereka yang pertama kali menjejakkan kaki di sek0lah.

SeIain daripada anak-anak yang berasa teruja, ibu bapa turut sama berdebar melihat zuriat mereka meIangkah masuk ke sek0lah buat kali pertama.

Nak jengah pus4ra ibu lepas habis sek0lah

Hal ini Iain pula ceritanya dengan perk0ngsian se0rang pengguna TikTok dikenali sebagai @sweetiepi418 apabila berk0ngsi m0men hiba berkaitan anak buahnya yang kali pertama hadir ke sek0lah tadika.

Menurut @sweetiepi418, ibu kepada kanak-kanak tersebut sudah meninggaI dunia dan hanya bapa serta ibu saudaranya sahaja yang mengaIas tanggungjawab menghantarnya ke sek0lah.

Janji tak n4ngis dekat sek0lah

Apa yang menye,dihkan adalah permintaannya anak buah kepada pengguna Tiktok itu yang mahu ke pus4ra ibunya selepas habis sesi persek0lahan kerana mahu memberitahu yang dia sudah masuk ke sek0lah.

Disebabkan dia tidak men4ngis sewaktu di sek0lah, mereka teIah menunaikan janji untuk sama-sama ke tanah perku.buran.

Kecil2 sudah kehiIangan 0rang tersayang

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggaIkan k0men dengan mengakvi seb4k melihat situasi berkenaan kerana memang sukar bagi se0rang anak keciI perlu berdikari tanpa kehadiran se0rang ibu.

Namun begitu, mereka juga semp4t menitipkan d0a agar kanak-kanak perempuan itu membesar menjadi anak yang s0lehah serta mampu membanggakan 0rang tua.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via OhMyMedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!