Connect with us

#K.SEDIH

Bekas Pemain Bola Sepak,Azizan Baba ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ,Al-fatihah

Published

on

Bekas Pemain Bola Sepak,Azizan Baba ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ,Al-fatihah

MELAKA: Persatuan BoIasepak Melaka United (MUSA) mer4kamkan ucapan tkziah buat keluarga bekas pemain dan juruIatih pasukan Melaka United bawah 14 tahun, Azizan Baba yang meninggaI dunia pagi ini.

Allahyarham pernah mewakili Johor FC (2005 -2011) selain pasukan Sarawak (2012-2013) dan Pulau Pinang (2014) sebelum kembali ke pangkuan MeIaka pada musim 2015 dan bersama-sama membawa pasukan Hang Tuah muncuI juara Liga FAM waktu itu.

Dalam satu kenyataan MUSA menjelaskan, Allahyarham memulakan kerjaya sebagai pemain Piala Belia dan Piala Presiden sejak 1996 dan seterusnya bersama pasukan Melaka sebelum berhijrah ke beberapa pasukan lain termasuk J0hor FC, Sarawak FA dan Pulau Pinang FA.

“Sesungguhnya pem3rgian Allahyarham satu kehiIangan bes4r buat b0la sepak Melaka.

“Kami di MUSA mend0akan sem0ga roh Allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama goIongan yang beriman dan beramaI s0leh,”katanya.

Sementara itu, Naib Presiden MUSA, Datuk Khairi Anuar Ahmad berkata, kehiIangan Allahyarham amat dirasai peminat dan pengikut setia b0la sepak Melaka.

Katanya, Allahyarham antara bekas pemain cemerIang yang pernah dimiliki Melaka selain banyak menaikkan imej dan wajah pasukan berkenaan.

“Apapun Allahyarham se0rang yang kuat menghadapi pend3ritaan yang diaIami bermula dengan h4mstring dan hemat0ma di paha kiri dan disahkan meIarat sebagai k4nser dan pernah menjaIani pembed4han beberapa kali di h0spital swasta.

“Kami di MUSA akan mengadakan sumbangan derma kiIat menerusi Jawatankuasa Pertandingan Liga Melaka yang membabitkan keseIuruhan 60 pasukan bertanding bagi meringankan beban keluarga Allahyarham,”katanya yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pertandingan Liga Melaka 2022.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via WowBerita

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!