Connect with us

#K.DUNIA

[Video]Tiba2 ‘ᴍᴇʟɪʙᴀꜱ’ Orang Lain,Kini Sedang ᴅɪʙᴜʀᴜ Oleh ᴘɪʜᴀᴋ ʙᴇʀᴋᴜᴀꜱᴀ

Published

on

[Video]Tiba2 ‘ᴍᴇʟɪʙᴀꜱ’ Orang Lain,Kini Sedang ᴅɪʙᴜʀᴜ Oleh ᴘɪʜᴀᴋ ʙᴇʀᴋᴜᴀꜱᴀ

SemaIam, sebuah vide0 aksi s4mseng se0rang pemandu kereta jenis Prot0n Wira telah berjaya dir4kam oleh se0rang pengguna jalan raya sebelum ianya menjadi tuIar di laman Twitter.

Menerusi rakaman dashc4m berdurasi 52 saat itu, dilihat pemandu Proton Wira berwarna biru itu menghentikan kereta secara tiba-tiba di susur kiri jaIan sebelum keluar dari kenderaannya sambil memeg4ng sebat4ng besi.

Tiba2 je ser4ng 0rang lain

Memetik lap0ran Harian Metro, kejdian itu dikatakan berlaku di persimpang Iampu isyarat di jalan Seri Manjung – Segari, Manjung yang berlaku pada 13 Mac lalu.

Tind4kan s4mseng pemandu Prot0n Wira itu menggunakan batang besi untuk memukuI penunggang basikaI itu yang dipercayai warga asing teIah mengundang perasaan m4rah netizen.

Menjadi ʙᴜʀᴜᴀɴ p0lis

Berikutan itu, pihak p0lis telah mengenaI pasti svspek yang dipercayai ‘meIibas’ warga asing tersebut bagi memberi keterangan mengenai lnsiden yang berlaku itu.

Tambah sumber, Ketua Polis Daerah Manjung, Asisten Komisi0ner Nor Omar Sappi memakIumkan svspek yang berusia 30-an itu akan hadir ke Ibu Pejabat P0lis Daerah (IPD) pada 22 Mac.

Nor Omar turut menjeIaskan bahawa pemilik kenderaan bern0mbor pendaftaran ADX 4647 tersebut bukanIah ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ sebenar, sebaliknya rakan kepadanya telah meminjam kereta tersebut.

Mngsa ᴡᴀʀɢᴀ ᴀꜱɪɴɢ belum ᴅɪᴋᴇɴᴀɪᴘᴀꜱᴛɪ

Walau bagaimanapun, pihak p0lis masih gagal mengesan mngsa ‘Iibas’ yang menunggang basikal itu.

Nor Omar memaklumkan sekiranya 0rang awam mempunyai maklumat berkaitan lnsiden itu, mereka diminta untuk terus terus menghubungi Bilik Gerakan IPD Manjung di talian 05-6886222 atau di mana-mana ʙᴀʟᴀɪ ᴘᴏʟɪꜱ berhampiran bagi membantu ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via OhMyMedia/MetroHarian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!