Connect with us

isu semasa

Dah Isi Borang Permohonan Bantuan,Namun Tak Dapat Sampaikan Dih@lau Pemilik Rumah Masih Takde

Published

on

Dah Isi Borang Permohonan Bantuan,Namun Tak Dapat Sampaikan Dih@lau Pemilik Rumah Masih Takde

Dalam keadaan sus.ah seperti ini, rasanya mana-mana pihak janganlah sesuka hati mena.bur janji untuk memberi bantuan tetapi terus sen.yap selepas mendapat segala butir peri.badi pemilik.

Hal ini dirasai sendiri oleh seorang wanita apabila meluahkan rasa sedihnya selepas dijanjikan diberi bantuan namun janji hanya tinggal janji.

Dah kena ha.lau keluar rumah

Menerusi perkongsian yang di buat akaun Twitter dikenali sebagai @jan_1513, wanita tersebut ditemui ditepi jalan memaklumkan bantuan yang dijanjikan langsung tak kunjung tiba sehinggalah dia diha.lau keluar dari rumah kerana tidak mampu memba.yar se.wa.

Dalam keadaan susah seperti ini, rasanya mana-mana pihak janganlah sesuka hati menabur janji untuk memberi bantuan tetapi terus senyap selepas mendapat segala butir peribadi pemilik.

Hal ini dirasai sendiri oleh seorang wanita apabila meluahkan rasa sedihnya selepas dijanjikan diberi bantuan namun janji hanya tinggal janji.

Dah jan.ji tapi terus tak nampak bayang

Menerusi makluman dari warganet yang memahami apa yang diluahkan oleh wanita tersebut, dia menyatakan yang dia tidak mempunyai duit untuk makan dan sewa rumah lagi. Ada pihak datang meminta maklumat diri dan anaknya bagi memberikan bantuan, namun sehingga sekarang masih tiada.

Wanita itu juga memberitahu yang dia masih mampu bekerja, cuma ketika ini tidak dapat berbuat demikian kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Tak faham dia kata apa, tapi rasa sak1tnya

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet berasa kasi.han dan bersim.pati dengan nasib yang men.impa wanita terba.bit.

Mereka juga meluahkan rasa ke.sal terhadap pihak-pihak yang dinyatakan kerana memberikan ‘janji palsu’ kepada orang yang benar-benar terd.esak serta dalam kesu.sahan sehingga diha.lau keluar dari rumah berikutan tidak mampu lagi membayar sewa.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,terima kasih,semoga memberi manfaat.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!